Skip to main content

Καταδίκασε ο ΠΑΟΚ, παρέμβαση της Εισαγγελίας για το πανό στην Τούμπα

Η ανάρτηση πανό στις εξέδρες της Τούμπας με έμμεση αναφορά στους δολοφόνους του Άλκη Καμπανού («Αδέρφια κρατάτε γερά») αμαύρωσε τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης (24/2) και την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa Conference League.

Το πανό έμεινε στη θέση του και σε κοινή θέα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Μίντιλαντ. Η θέση της ΠΑΕ για το περιστατικό εκφράστηκε με διαρροή, στην οποία γίνεται λόγος για «κατάπτυστα πανό» και υπογραμμίζεται ότι «ο ΠΑΟΚ τσιφλίκι της τσάμπα μαγκιάς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Ρητά και κατηγορηματικά εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας από το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μεγαλύτερους από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Περιθωριακά και κατάπτυστα πανό και αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις στον ΠΑΟΚ των τίτλων και των σπουδαίων βραδιών σαν το χθεσινό δεν έχουν πια θέση.

Κάποιοι δυσκολεύονται να το αντιληφθούν, αλλά ο ΠΑΟΚ τσιφλίκι της τσάμπα μαγκιάς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το οφείλουμε στα εκατομμύρια φιλάθλων μας που ντρέπονται για τις πράξεις μιας χούφτας ανθρώπων».

Παρέμβαση της Εισαγγελίας

Το θέμα προκάλεσε άμεσα την εισαγγελική παρέμβαση. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να εντοπιστούν αυτοί που ανήρτησαν το πανό και για να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Το αδίκημα που διερευνάται αφορά την παρότρυνση σε πράξεις βίας, όπως περιγράφεται στον Αθλητικό Νόμο.

Στην παραγγελία προς την ΕΛ.ΑΣ., η εισαγγελέας ζητεί να αξιοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και να αναζητηθούν αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, θα διερευνηθεί επίσης εάν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ προέβησαν σε ενέργειες για να κατέβει το πανό.