Skip to main content

Επέλαση Σάκκαρη και Τσιτσιπά σε Αγία Πετρούπολη και Ρότερνταμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει το «παρών» στα ημιτελικά του Ρότερνταμ, μετά την επικράτησή του με 6-4, 6-4 επί του Αλεξ Ντε Μινόρ στο μεταξύ τους προημιτελικό. 

Ο Έλληνας τενίστας επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του επί του Αυστραλού, φτάνοντας τις επτά νίκες σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις, και πλέον έχει μπροστά του αύριο (12/2) το παιχνίδι με τον παίκτη-έκπληξη της διοργάνωσης, τον 20χρονο Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα (μόλις Νο 137 στον κόσμο, ξεκίνησε από τα προκριματικά), ο οποίος νωρίτερα νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουσέτι 6-3, 1-6, 7-5.

Πολύ αποτελεσματικός στο σερβίς και με λίγα λάθη, ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δυσκολεύτηκε να μετουσιώσει σε break τις ευκαιρίες που είχε, αλλά η μία φορά που τα κατάφερε (σε επτά προσπάθειες) ήταν αρκετή για να του δώσει το πρώτο σετ με 6-4. 

Στο δεύτερο σετ ο Ελληνας τενίστας «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του και προηγήθηκε 3-0. Ο Ντε Μινόρ αντέδρασε, έκανε break και μείωσε σε 3-2, αλλά παρότι ζορίστηκε σε κάποια σημεία, ο Τσιτσιπάς κράτησε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη.

Ένα σετ «μαραθώνιος» κι ένα που εξελίχθηκε σχεδόν σε… υγιεινό περίπατο, έστειλαν τη Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης. 

Η Ελληνίδα τενίστρια, που είναι Νο 1 στο ταμπλό, επικράτησε στον προημιτελικό της Βελγίδας Ελίζ Μέρτενς με 7-6, 6-1 και προκρίθηκε στην τετράδα της διοργάνωσης. 

Τελευταίο εμπόδιο πριν τον τέταρτο τελικό της καριέρας της σε τουρνουά της WTA θα είναι αύριο η Ρουμάνα Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου (Νο 56 στον κόσμο), η οποία νωρίτερα νίκησε την Τσέχα Τερέζα Μαρτίντσοβα 6-4, 6-2.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ, διάρκειας μίας ώρας και 16 λεπτών. Η Σάκκαρη δεν βρήκε αρχικά ρυθμό στο σερβίς της και βρέθηκε να χάνει 4-2, αλλά επέστρεψε δυναμικά, πήρε τρία συνεχόμενα γκέιμ και στο 5-4 είχε δύο σετ μπολ. 

Η Μέρτενς αντέδρασε και, όχι απλώς έμεινε «ζωντανή», αλλά έκανε και break για να προηγηθεί 6-5. Η Ελληνίδα τενίστρια όμως «απάντησε» (μετά από δύο χαμένα break points) και έστειλε το σετ στο τάι-μπρέικ. 

Η Βελγίδα προηγήθηκε 6-4 και 7-6, αλλά η Σάκκαρη έσωσε τρία σετ μπολ και με δύο λάθη της αντιπάλου της έφτασε στο 9-7 και στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-6. 

Κάπου εκεί ο ψυχολογικός παράγοντας έγειρε στην πλευρά της Σάκκαρη, καθώς η Μέρτενς έκανε πάρα πολλά λάθη και η 26χρονη Ελληνίδα προηγήθηκε 5-0. 

Η Βελγίδα αντέδρασε, μείωσε σε 5-2 και είχε τέσσερα break points στο όγδοο γκέιμ, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.