Skip to main content

Συνάντηση της Πενγκ με Μπαχ και συνέντευξη στη L΄Equipe

Η Πενγκ Σουάι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής ΕπιτροπήςΤόμας Μπαχ, στο περιθώριο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Η Κινέζα τενίστρια, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη στο διπλό Γυναικών, μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L΄Equipe και δήλωσε ότι «δεν εξαφανίστηκα ποτέ».

Όσο για τη συνάντησή της με τον Τόμας Μπαχ, ανέφερε ότι «μπορέσαμε να συζητήσουμε πολλά και να ανταλλάξουμε ευχάριστα μηνύματα. Με ρώτησε εάν σκέπτομαι να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση, ποιά είναι τα σχέδιά μου κ.λ.π.».

Η συνέντευξη της Πενγκ σε δύο δημοσιογράφους της γαλλικής αθλητικής εφημερίδας πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο εντός της Ολυμπιακής «φούσκας».

Η Πενγκ είχε τον Νοέμβριο ανάρτηση στο Sina Weibo, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στην Κίνα, ισχυριζόμενη ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κι εξαναγκασμού από τον πρώην πανίσχυρο αντιπρόεδρο της χώρας, Ζανγκ Γκαολί.

Η ανάρτηση κατέβηκε πολύ γρήγορα και η Πενγκ δεν έδινε σημεία ζωής προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία στον αθλητικό αλλά και πολιτικό κόσμο, πριν μιλήσει (με τηλεδιάσκεψη) με τον Τόμας Μπαχ στις 21 Νοεμβρίου.

«Πολλοί άνθρωποι, όπως οι φίλοι μου και η ΔΟΕ, μου έστειλαν μηνύματα και ήταν εντελώς αδύνατο να απαντήσω σε τόσα πολλά μηνύματα, αλλά με τους στενούς φίλους μου έμενα πάντα σε επαφή, συζητούσαμε, απαντούσα στα email τους, συζητούσα και με την WTA».

Ταυτόχρονα, διέψευσε ότι έκανε λόγο για σεξουαλική επίθεση από οποιονδήποτε. «Σεξουαλική επίθεση; Ποτέ δεν είπα ότι κάποιος μου επιτέθηκε σεξουαλικά» είπε, ενώ η διαγραφή του μηνύματος ισχυρίστηκε πως έγινε «επειδή το ήθελα».

Η Πενγκ ρωτήθηκε για τη ζωή της από το Νοέμβριο και ύστερα και απάντηση ότι είναι ένα φυσιολογικό κορίτσι, με συναισθήματα και αντιδράσεις όπως όλες οι γυναίκες στον κόσμο.

Όσο για την καριέρα της; Η διάσημη Κινέζα αποχωρεί από το επαγγελματικό επίπεδο: «Το τένις άλλαξε την ζωή μου, μού έφερε χαρά, προκλήσεις και πολλά άλλα. Ακόμη κι εάν δεν συμμετέχω πλέον σε επαγγελματικούς αγώνες, θα είμαι για πάντα τενίστρια».