Skip to main content

Η φάρσα της Mundo Deportivo που αναστάτωσε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι που περιηγήθηκαν στο διαδίκτυο σήμερα το πρωί, αναζητώντας φρέσκες αθλητικές ειδήσεις, μπορεί να συνάντησαν τη «βόμβα» που έπεσε από την καταλανική Mundo Deportivo.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Μπαρτσελόνα, τον αιώνιο αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ο Πορτογάλος άσος έπαιξε για εννέα χρόνια, με τον «CR7» να έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Τσάβι, μέσω του Ζεράρ Πικέ!

Με μια πιο προσεκτική ματιά, ωστόσο, θα μπορούσε κάποιος να διαπιστώσει ότι αυτή η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ισπανικής καθημερινής, στις 07:00 ακριβώς, είχε ήδη προγραμματιστεί από το απόγευμα της Δευτέρας για να εμφανιστεί στις 28 Δεκεμβρίου: μια ημερομηνία που δεν είναι συνηθισμένη πέρα ​​από τα Πυρηναία όρη.

Στην Ισπανία η 28η Δεκεμβρίου αντιστοιχεί με την Πρωταπριλιά σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Ονομάζεται «Ημέρα του Αγίου Αθώου» και η συγκεκριμένη ημερομηνία τιμούσε κάθε χρόνο ένα τραγικό επεισόδιο στη Βίβλο σχετικά με τον βασιλιά Ηρώδη και τη σφαγή μικρών παιδιών που γεννήθηκαν στη Βηθλεέμ (Ιουδαία).

Όμως, στο πέρασμα των αιώνων, αυτό το γεγονός μετατράπηκε σταδιακά σε ημέρα γιορτής και ανέκδοτων. Πιέζοντας τακτικά τους Ισπανόφωνους δημοσιογράφους να διαδώσουν ψευδείς πληροφορίες, για να διαβαστούν ως αστείο καλού ή κακού γούστου.

Και για όποιον ξεγελάστηκε, δεν ήταν ο μόνος: η έγκυρη ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport μετέδωσε την πληροφορία «ο CR7 στην Μπάρτσα» στην ιστοσελίδα της σήμερα το πρωί, επικαλούμενη «τις πληροφορίες» που αποκάλυψε η Mundo Deportivo.