Skip to main content

Βόλεϊ: «Διπλά» στο Λιγκ Καπ για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Μίλωνα

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του πρώτου μεγάλου ντέρμπι της α΄ φάσης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

Ο «Δικέφαλος» παρότι έχασε το πρώτο σετ με «κάτω τα χέρια» (25-11) κατάφερε να νικήσει με 3-2 και να πάρει τη νίκη, στον πρώτο αγώνα της α΄ φάσης της διοργάνωσης και πλέον έχει πλεονέκτημα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Είναι η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην έδρα του, στη διοργάνωση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. To επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι στις 14 Νοεμβρίου, στις 18:00 ,στο PAOK Sports Arena.

Ο Ολυμπιακός παρότι πήρε εύκολα το 1ο σετ μετά από σερί 8-0 στη συνέχεια είχε προβλήματα στην υποδοχή κι έκανε πολλά λάθη στην κόντρα επίθεση με αποτέλεσμα να χάσει τον εύκολο πόντο και να δώσει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μπει στον αγώνα.

Στο 2ο σετ ο Καλμαζίδης άλλαξε περιστροφή, οι ακραίοι του βελτιώθηκαν στην υποδοχή και μεγάλους πρωταγωνιστές τους δύο κεντρικούς του έκανε νέα αρχή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιώργος Πετρέας με 7 πόντους από μπλοκ και 6/8 τελειωμένες επιθέσεις κόντρα στην παλιά του ομάδα, ενώ κορυφαίος ήταν και ο Μπράουν, ειδικά επιθετικά που δεν είχε αντιπαλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιθετικά είχαν τον Έγκλεσκαλνς σε καλό βράδυ, ο Πέριτς ήταν σε κακή μέρα και αντικαταστάθηκε από τον Δαλακούρα, ενώ όταν έπεσε αγωνιστικά και ο Μιχαήλοβιτς, ο Ολυμπιακός δεν είχε εύκολα τον πόντο.

Την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς πανηγυρίζει ο Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων και μάλιστα εκτός έδρας.

Όπως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πριν από 20 ημέρες, έτσι και σήμερα στον πρώτο αγώνα της Α΄φάσης ο Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων νίκησε με 3-0 στη Βέροια τον Α.Π.Σ.Φίλιππο και άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Ο Μίλων εκμεταλεύτηκε τις πολλές απουσίες βασικών παικτών του Φιλίππου και θα καθάρισε γρήγορα τον αγώνα ο οποίος έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου και είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή της αναμέτρησης. Από την ομάδα της Νέας Σμύρνης απουσίασε ο Κυριάκος Σπυριούνης.

Εύκολο έργο είχε και ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την Α΄ φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν πολύ άνετα με 3-0 σετ και πλέον αναμένεται να «σφραγίσουν» την πρόκριση στην τετράδα στη ρεβάνς της ερχόμενης Παρασκευής (12/11) στο Μαρούσι.