Skip to main content

Πόλο: Με φόντο τους Αγώνες του Τόκιο η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών

Η Εθνική πόλο των Γυναικών εξαιρέθηκε από το lockdown για τον αθλητισμό και συνεχίζει κανονικά προετοιμασία, ενόψει του προ-Ολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης (17-24/1/2021).

Οι 19 αθλήτριες προπονούνται καθημερινά στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, τηρώντας πιστά τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μία απ΄ αυτές, η Νικόλ Ελευθεριάδου μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) για την πορεία της προετοιμασίας και το γενικό κλίμα των ημερών.

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε όλες μαζί πολλές ώρες και το πρωί και το βράδυ στις προπονήσεις, μας δίνει ώθηση, πλεονέκτημα και παραπάνω κίνητρο για να είμαστε συγκεντρωμένες στον στόχο, δηλαδή το προ-Ολυμπιακό του Γενάρη», τόνισε η Ελευθεριάδου.

«Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, αλλά όλες έχουμε αφοσιωθεί σε αυτήν την υπόθεση και μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης. Νομίζω το όνειρο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μπροστά μας και έχουμε πεισμώσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά για να πετύχουμε τη συμμετοχή μας στο Τόκιο», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελευθεριάδου δεν ξεχνά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αθλητών του υγρού στίβου, βρίσκεται σε αναγκαστική παύση.

«Για τις συναθλήτριές μας και τους συναθλητές μας των σπορ της πισίνας που δεν προπονούνται, τα πράγματα θα είναι δύσκολα και ψυχολογικά και σωματικά, αφού μένουν μεγάλο διάστημα έξω νερό και θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο για να επανέλθουν και να ξαναβρούν τη φόρμα τους», υπογράμμισε.

«Υπάρχει, όμως και το οικονομικό ζήτημα, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς κάποιοι και κάποιες βιοπορίζονται από το πόλο και τώρα στερούνται τα έσοδά τους. Εξάλλου, είναι άδικο που επέτρεψαν τις προπονήσεις στις ανδρικές ομάδες που μετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης και στις γυναικείες όχι», συμπλήρωσε η διεθνής αθλήτρια.