Skip to main content

Αναστασίου: Δεν τα καταφέραμε και φταίμε μόνο εμείς

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με τον ”πενιχρό” απολογισμό των δύο ισοπαλιών σε έξι αγώνες, αν κι απόψε απέναντι στην Εστορίλ οι ”πράσινοι” είχαν την ευκαιρία για το πρώτο τρίποντο.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, απέδωσε την ισοφάριση των Πορτογάλων, προς το τέλος της αναμέτρησης, στη λάθος διαχείριση των παικτών του. 

«Θέλαμε να κλείσουμε με μια νίκη, αλλά για μια ακόμη φορά δεν τα καταφέραμε και μόνον τους εαυτούς μας μπορούμε να κατηγορήσουμε. Είμαι απογοητευμένος και στενοχωρημένος γιατί αν και παίξαμε με πολλά νέα παιδιά και κάναμε πολλές ευκαιρίες δεν πήραμε ένα ματς που θα μπορούσαμε να το έχουμε πάει στο 3-0» τόνισε ο Αναστασίου.

«Πήραμε όλοι μαθήματα και θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου. Δεν φοβηθήκαμε κανέναν αντίπαλο και με εξαίρεση το Εστορίλ είχαμε πολύ καλό πρόσωπο (…) Θα πρέπει να κάνουμε καλύτερη διαχείριση και να καταλάβουμε πως ακόμη και το 1-0 δίνει τρεις βαθμούς. Σχεδόν όλα τα γκολ τα δεχτήκαμε λόγω μη συγκέντρωσης. Είναι άσχημο, αλλά η φετινή χρονιά ήταν εκπαιδευτική. Εγώ τουλάχιστον έμαθα αρκετά» πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

«Περάσαμε ένα στάδιο στο οποίο αποφασίσαμε να χτίσουμε μια ομάδα με νέα παιδιά, που θα ήταν ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου. Σε ενάμιση χρόνο αυτά τα παιδιά έχουν κάνει άλματα.  Πλέον, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στρέφουμε την προσοχή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και είμαι αισιόδοξος. Στο ποδόσφαιρο το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις. Εκεί τα έχουμε καταφέρει. Στο εύκολο δεν τα πάμε καλά» συμπλήρωσε.