Skip to main content

Euroleague: «Άλωσε» την Μαδρίτη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με «βροχή» τριπόντων

Με… όπλο τα τρίποντα (15/26) η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Euroleague μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ με 93-88.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης της Euroleague κι ευελπιστεί σε «στραβοπάτημα» της Φενερμπαχτσέ (8-1) το βράδυ της Παρασκευής (30/11) στην Βαρκελώνη, προκειμένου να δoθεί τέλος στις… συγκατοικήσεις στο «ρετιρέ».

Με 15/26 τρίποντα και πρωταγωνιστή της επίθεσης τον Κόρι Χίγκινς (24π.), οι Ρώσοι υποχρέωσαν τους πρωταθλητές Ευρώπης στη δεύτερη σερί ήττα τους (προηγήθηκε αυτή από τον Ολυμπιακό), αύξησαν σε 9-1 το ρεκόρ τους και δείχνουν ότι κι εφέτος θα πρωταγωνιστήσουν.

Από τους «μερένγκες» ξεχώρισαν οι Φακούντο Καμπάτσο (23π.) και Ρούντι Φερνάντεθ (18π.)

Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ χρειάστηκε το πρώτο δεκάλεπτο για να μπει πρόωρα σε τροχιά νίκης, η οποία ήρθε άνετα με το τελικό 95-71 επί της Νταρουσάφακα.

Η επιτυχία ήταν η πρώτη επί των ημερών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο των Ισραηλινών και δεύτερη σε 10 αγωνιστικές, ενώ «αυτόπτης μάρτυρας» ήταν ο θρύλος του ΝΒΑ, Ντικέμπε Μουτόμπο, με τον θρυλικό σέντερ των Χιούστον Ρόκετς να παρακολουθεί από κοντά τον αγώνα. 

Στην Κωνσταντινούπολη, η Γκραν Κανάρια απέδρασε με το πρώτο της «διπλό» στην Euroleague, απέναντι στην Νταρουσάφακα. Η «σταχτοπούτα» της εφετινής διοργάνωσης επικράτησε με 75-71 της τουρκικής ομάδας, βελτιώνοντας σε 3-7 το ρεκόρ της και υποχρεώνοντας τους Τούρκους των μόλις 4/13 τριπόντων και των 16 λαθών στην ένατη ευρωπαϊκή απώλεια.

Πρωταγωνιστής των νικητών ο Μάρκους Έρικσον, σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ καριέρας σε πόντους (23), αξιολόγηση (22), κλεψίματα (4) και εύστοχα τρίποντα (5). 

Τέλος, στο Κάουνας, η Ζαλγκίρις πανηγύρισε την πρώτη εφετινή νίκη στην έδρα της και τέταρτη σε 10 αγωνιστικές, κάμπτοντας με 83-78 την αντίσταση της Αρμάνι Μιλάνο (6-4).

Κορυφαίος των Λιθουανών, που «ζεστάθηκαν» και πάλι στο «κυνήγι» της οκτάδας, ο Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος ολοκλήρωσε μία γεμάτη εμφάνιση με ρεκόρ καριέρας σε πόντους (27), προσθέτοντας 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ (career-high), 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και κανένα λάθος 29 λεπτά συμμετοχής.