Skip to main content

Super League: Δεύτερη σερί ισοπαλία στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, 0-0, με τον Παναιτωλικό

Μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του ο ΠΑΟΚ παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Παναιτωλικό (0-0) στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 11ης αγωνστικής της Super League.

Για δεύτερο σερί ματς στην έδρα του ο «δικέφαλος» του Βορρά απέτυχε να πάρει το «τρίποντο». Προηγήθηκε το 3-3 με τον Πανθρακικό και σήμερα ήταν η σειρά μίας ακόμη ομάδας που βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις του πίνακα για να «κόψει» άλλους δύο βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς. Ο κόσμος αποδοκίμασε τον Ιγκόρ Τούντορ και τους παίκτες και, πλέον, η κατάσταση για τον Κροάτη τεχνικό είναι πάρα πολύ δύσκολη. Εδώ και καιρό, άλλωστε, υπάρχει κλίμα δυσφορίας εναντίον του, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης τον στηρίζει. Το θέμα είναι ως πότε…

Βαθμός «χρυσάφι» μπορεί να χαρακτηριστεί ο σημερινός για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, που σιγά-σιγά φαίνεται να βρίσκει το δρόμο της. Είχε προηγηθεί η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο και σήμερα το 0-0 στην Τούμπα, δύο αποτελέσματα που έδωσαν βαθιά ανάσα στον Παναιτωλικό και δικαιολογημένα, πλέον, οι άνθρωποί του ελπίζουν σε ακόμη καλύτερες ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στα πρώτα 45 λεπτά. Είχε άσχημη κυκλοφορία της μπάλας, ελάχιστες καλές στιγμές, με αποτέλεσμα οι οπαδοί του να αποδοκιμάσουν τους παίκτες στη διάρκεια του ματς, αλλά και μετά το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή που έστειλε τις δύο ομάδες στ΄ αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0).

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή μέχρι το 20΄ , αλλά δεν είχαν δημιουργήσει καμία φάση της προκοπής στη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι, δε, βλέποντας ότι δεν απειλούνταν ιδιαίτερα άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν από την άμυνά τους και προς το τέλος του ημιχρόνου απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις την εστία του Γλύκου, ιδιαίτερα με τον Κάπελ που ήταν πολύ κινητικός από τη δεξιά πτέρυγα.

Κορυφαία φάση του 45λεπτου ήταν αυτή του δεύτερου λεπτού των καθυστερήσεων, όταν μετά το γύρισμα του Κάπελ ο Μακρόφσκι καθυστέρησε να σουτάρει και τον πρόλαβε ο Μαλεζάς. Η μπάλα έφτασε στον Ρουσκουγιέδα, ο οποίος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να βρίσκει πάνω στα σώματα και να απομακρύνεται.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε έτσι όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε. Η ομάδα του Αγρινίου απείλησε και πάλι με τον Ρουσκουγιέδα, το σουτ του οποίου αυτή την φορά έφυγε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Γλύκου. Ανέβηκε κάπως ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια και στο 68΄ οι Σκόνδρας, Μπερμπάτοφ δεν πρόλαβαν τη μπάλα στο γύρισμα του Πέλκα, ενώ στο 68΄ το δυνατό σουτ του Κάπελ από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε άουτ.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς χάθηκε στο 80΄ από τον Μπερμπάτοφ, που βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα, όμως, έγινε στις καθυστερήσεις για λογαριασμό του Παναιτωλικού που έχασε απίστευτη ευκαιρία για να φύγει νικητής από την Τούμπα.

Τρεις παίκτες των φιλοξενούμενων βγήκαν στην αντεπίθεση με έναν του ΠΑΟΚ, αλλά ο Πάουλο έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα που του έγινε χωρίς να δοθεί παράβαση.