Skip to main content

Κόκκινη η κορυφή, ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» (3-0) και τον Παναθηναϊκό

Με εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού απάντησε ο Ολυμπιακός στις «μουρμούρες» των αντιπάλων του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν και τα τρία γκολ τους και στη συνέχεια έκαναν διαχείριση του αγώνα, φτάνοντας στην 29η συνεχή νίκη στην έδρα τους.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πήρε και τα τρία ντέρμπι στον πρώτο γύρο καθώς εκμεταλλεύτηκε άριστα το «καυτό» γήπεδό της, είχε συνολικό απολογισμό 9 βαθμούς και 8-1 τέρματα και απόκτησε μεγάλη διαφορά από τους αντίπαλούς της ύστερα από μόλις οκτώ αγωνιστικές: 7 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, 9 από την ΑΕΚ και 11 από τον ΠΑΟΚ!

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αδυναμίες, τις απουσίες και την κακή ψυχολογία της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση με την ομάδα του να έχει χάσει σε τρεις ημέρες δύο ματς-τελικούς, όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος, «κλείδωσαν» το παιχνίδι από το πρώτο μισό και στη συνέχεια κατέβασαν ταχύτητα.

Κομβική στην εξέλιξη του ντέρμπι ήταν η φάση που εκτυλίχθηκε μέσα σε ένα λεπτό, με πρωταγωνιστή και στις δύο περιοχές τον Αλμπέρτο Μποτία. Στο 20΄ λοιπόν ο Λέτο έφυγε μόνος, έφτασε απέναντι στον Καπίνο και τη στιγμή του σουτ ανακόπηκε σωτήρια από την Ισπανό αμυντικό.

Στην επόμενη φάση, κι ενώ δεν είχε καλά-καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό από την επέμβαση του Μποτία, ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα από τα γνωστά καλοτραβηγμένα κόρνερ του (από δεξιά) και ο στόπερ του Ολυμπιακού, πάντοτε καλά πλασαρισμένος στις στατικές φάσεις άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μέσα από ένα σύμπλεγμα παικτών και άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Πριν ο Παναθηναϊκός προλάβει να συνέλθει, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν. Στο 26΄ «χάθηκε» η μπάλα στο transition, με τον Φορτούνη να βρίσκει αριστερά τον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος να βγάζει την μπαλιά στον Ελιονούσι που είχε κινηθεί στην πλάτη του Γουακάσο και εκείνος να προλαβαίνει τον Στιλ για το 2-0, σε μια αποθέωση της ομαδικότητας και της απλότητας.

Το ημίχρονο, όμως, δεν είχε τελειώσει ακόμη για τον Παναθηναϊκό και μαζί με αυτό και τα βάσανα, αφού στο 44ο λεπτό ήταν και πάλι ο Φορτούνης που αυτή, εκτελώντας φάουλ από δεξιά, «σημάδεψε» με ακρίβεια το κεφάλι του Μπράουν Ιντέγε.

Ο Κουτρουμπής δεν έφτασε την μπάλα στο άλμα του και ο Νιγηριανός με κεφαλιά νίκησε για τρίτη φορά τον Στιλ, σημείωσε το 7ο φετινό τέρμα του και τρίτο στο παιχνίδι για την ομάδα του, δίνοντας θριαμβευτική διάσταση στη νίκη του Ολυμπιακού και τελειώνοντας το παιχνίδι πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Ο κόσμος των γηπεδούχων ζητούσε κι άλλα γκολ, όμως οι παίκτες του Μπέντο δεν συνέχισαν στην ίδια ταχύτητα αλλά φρόντισαν να κάνουν απλή διαχείριση, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή τους. Ως εκ τούτου, στο δεύτερο μισό η πιο αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε με τη συμπλήρωση μιάς ώρας αγώνα.

Σε μια κακή στιγμή του ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος πήρε μια ανάλογη απόφαση, καταλογίζοντας πέναλτι σε καθαρό μαρκάρισμα πάνω στην μπάλα από τον Μποτία.

Ο Βιγιαφάνιες έπεσε, ο ρέφερι αν και μπροστά στη φάση έδειξε τα 11 μέτρα παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων αλλά ο Λεντέσμα σούταρε άουτ από τα 11 μέτρα στο 61ο λεπτό, χάνοντας μια ευκαιρία για να ξαναβάλει στο παιχνίδι την ομάδα του.