Skip to main content

Κατά Αυγενάκη και Λιόλιου η Ε.Ο.Κ.

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, με ανακοίνωσή της, ισχυρίζεται πως «ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αρνείται την υλοποίηση της νόμιμης υποχρέωσης καταβολής της οικονομικής επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία μπάσκετ, που αφορά την μισθοδοσία του υπαλληλικού προσωπικού και των Αθλητικών Ενώσεων.

Συγκεκριμένα, η Ε.Ο.Κ. αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του προσωρινού Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. προς τον κ. Αυγενάκη για την καταβολή της οικονομικής επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία που αφορά την μισθοδοσία του υπαλληλικού προσωπικού αυτής και των Αθλητικών Ενώσεων, ο κ. Υφυπουργός αρνείται την υλοποίηση της νόμιμης αυτής υποχρέωσής του. Ακολουθεί η δημοσίευση των σχετικών εγγράφων προς τον κ. Αυγενάκη».

Με άλλη ανακοίνωση, η προσωρινή διοίκηση της Ε.Ο.Κ. απάντησε σε δήλωση του υποψηφίου για την προεδρία, Βαγγέλη Λιόλιου, με την οποία ο τελευταίος κατηγορεί το προσωρινό Δ.Σ. της ΕΟΚ για «έλλειψη αντίδρασης ως προς το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α».

Στην ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης αναφέρεται: «Η προσωρινή Διοίκηση της Ε.Ο.Κ. […] έχει ένα συγκεκριμένο και σαφώς περιορισμένο έργο να επιτελέσει και αυτό είναι η διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας στις 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Η συκοφαντική αυτή προσπάθεια του κ. Λιόλιου είναι βέβαιο ότι δεν θα βρει ανταπόκριση από τα αθλητικά σωματεία, τα οποία έχουν πλήρη και σαφή γνώση για την ιστορική διαδρομή του κ. Βασιλακόπουλου στο αθλητικό κίνημα, την οποία δεν είναι σε θέση κανείς να αλλοιώσει προς ίδιον και κάθε άλλο παρά νόμιμο αλλά και ηθικό προσωπικό όφελος».