Skip to main content

Αυστραλία: Για οικονομικό χάος προειδοποιεί ο Τέρνμπουλ σε περίπτωση που χάσει στις εκλογές

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Για οικονομικό χάος σε περίπτωση που δεν εκλεγεί στις αυριανές εκλογές και δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του προγράμματός του, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Ο Τέρνμπουλ, ηγέτης του συντηρητικού συνασπισμού της Αυστραλίας, προκάλεσε τις αυριανές εκλογές το Μάιο, με τη διάλυση των δύο νομοθετικών σωμάτων της χώρας, ενώ κατηγορούσε τους ανεξάρτητους γερουσιαστές στην Άνω Βουλή της Γερουσίας ότι εμπόδιζαν την εφαρμογή του προγράμματος του.

Ο ίδιος υποστήριξε σήμερα, ότι τα μικρά κόμματα και ιδίως ένας συνασπισμός μεταξύ κεντροαριστερών κομμάτων και των Εργατικών, δε θα είναι αξιόπιστος για την αποτελεσματική διαχείριση της οικονομίας, που έχει πληγεί από τη μείωση των εξαγωγών των ορυχείων για πρώτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια.

Παράλληλα, τόνισε ότι απαιτείται η αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, μετά από χρόνια ελλειμμάτων στους προϋπολογισμούς.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.