Skip to main content

Υεμένη: Τουλάχιστον 28 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τουλάχιστον 28 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τιμήσουν τη μνήμη θυμάτων μιας επίθεσης στις αρχές Ιουνίου τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά τη Δευτέρα το βράδυ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Ο εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης είπε ότι οι δυνάμεις της χώρας είχαν εκτοξεύσει έναν πύραυλο Σκουντ σε μια Σαουδαραβική βάση την Τρίτη, σημάδι ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες έχει ενταθεί.

Μια στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς των Χούδι – που αποτελούν την πλειοψηφία στη χώρα – και των συμμάχων τους στο στρατό για να τους εκδιώξει από την πρωτεύουσα και να επαναφέρει τον εξόριστο πρόεδρο.

«Παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη πίσω από το στρατιωτικο νοσοκομείο στο τμήμα Σάουμπ της Σαναά, τραυματίζοντας 28 άτομα, μεταξύ των οποίων 12 γυναίκες, σ’ ένα κτήριο όπου θρηνούνταν τα θύματα μιας προηγούμενης έκρηξης», είπε ιατρική πηγή.

Με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη λέγοντας ότι είχε στοχοποιήσει την περιοχή «από εκδίκηση για τους Μουσουλμάνους ενάντια στους αποστάτες Χούδι».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.