Skip to main content

Ποτάμι: Χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια οι κλειστές τράπεζες

«H θλιβερή εικόνα, με τους πολίτες να τρέχουν νυχτιάτικα στις ουρές των ΑΤΜ και το κλείσιμο των τραπεζών από το πρωί της Δευτέρας είναι οι πρώτες εικόνες από το μέλλον που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας», αναφέρει το Ποτάμι σε σχόλιό του για τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι οι κλειστές τράπεζες δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια και συμπληρώνει ότι «ουδείς γνωρίζει, ούτε πότε, ούτε πώς θα ανοίξουν».

Το Ποτάμι κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι συνεχίζει το γνωστό παραμύθι ότι φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι αυτός που διαπραγματεύθηκε. «Οι προθεσμίες όμως ήταν γνωστές και συμφωνημένες από τον ίδιο, με τους θεσμούς», συνεχίζει.

Όμως, συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «τα πλάνα στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήταν άλλα. Γι αυτό, άλλωστε, ο Πρωθυπουργός είπε ψέματα στη Βουλή και έκρυψε από τον ελληνικό λαό την τελική πρόταση των εταίρων».

«Στόχος τους, από ό,τι φαίνεται, είναι να κρατηθούν με κάθε τρόπο στην εξουσία, με οποιοδήποτε κόστος κι οποιοδήποτε νόμισμα», εκτιμάται.

Όμως, κατά το Ποτάμι, «ο λαός έχει άλλα πλάνα. Την Κυριακή θα πει “ναι” στο ευρώ – “όχι” στη δραχμή».