Skip to main content

Δεκάχρονο μουσουλμάνο ανέκρινε η βρετανική αστυνομία λόγω λάθους του σε έκθεση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δεκάχρονος μουσουλμάνος ανακρίθηκε από τη βρετανική αστυνομία στη βόρεια Αγγλία επειδή έγραψε κατά λάθος στο μάθημα των αγγλικών ότι ζει σε ένα «terrorist house» («σπίτι τρομοκρατών»), μετέδωσε το BBC.

Το αγόρι ήθελε να γράψει ότι ζει σε ένα «terraced house», δηλαδή σε σπίτι με αυλή, όμως οι δάσκαλοί του δεν συνειδητοποίησαν ότι είχε κάνει απλώς ένα λάθος και ανέφεραν το αγόρι στην αστυνομία, όπως προβλέπεται από τους νέους αντιτρομοκρατικούς κανονισμούς, οι επικριτές των οποίων υποστηρίζουν ότι επικεντρώνονται στις κοινότητες των μουσουλμάνων.

Η αστυνομία ανέκρινε το παιδί και εξέτασε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι της οικογένειας. Η οικογένεια ζήτησε συγγνώμη τόσο από την αστυνομία όσο και από το σχολείο, μετέδωσε το BBC.

«Δεν θα έπρεπε να βάλουν ένα παιδί να τα περάσει όλα αυτά», είπε ο εξάδελφος του αγοριού, σύμφωνα με το BBC. Για να προστατευθεί η ταυτότητα του παιδιού, το BBC δεν αναφέρει ονόματα στο τηλεγράφημά του.

«Τώρα φοβάται να γράψει, να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του», πρόσθεσε ο εξάδελφος.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.