Skip to main content

Υεμένη: Τουλάχιστον 31 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Σαναά

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες στην πρωτεύουσα Σαναά, που σκότωσαν τουλάχιστον 31 ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους νωρίτερα σήμερα, ανέλαβε ο βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη, με ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο.

«Οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη, σε ένα κύμα στρατιωτικών επιχειρήσεων σε εκδίκηση για τους Μουσουλμάνους ενάντια στους αποστάτες Χούδι πυροδότησαν τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους σε αυτοκίνητα, κοντά στα κέντρα των αποστατών Χούδι», ανέφερε η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Νωρίτερα την Τετάρτη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Σαναά σε πέντε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον σιιτικών τεμενών και της κατοικίας ενός αξιωματούχου των ανταρτών Χούδι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δύο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες πυροδοτήθηκαν με στόχο πιστούς σε τεμένη και ένα τρίτο έξω από την κατοικία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Χούδι, του Σάλεχ αλ Σάμαντ. Δύο ακόμη βόμβες εξερράγησαν έξω από ακόμα δύο τεμένη την ώρα της βραδινής προσευχής, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.