Skip to main content

«Τα ανθρώπινα μέλη επιβατών της EgyptAir μαρτυρούν έκρηξη»

Έκρηξη στο αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση MS804 μαρτυρούν τα ανθρώπινα μέλη επιβατών που έχουν βρεθεί, σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματούχο των ιατροδικαστικών αρχών.

Το εύρημα ενισχύει τις υπόνοιες ότι της συντριβής του αεροσκάφους στη θάλασσα προηγήθηκε έκρηξη στο εσωτερικό του.

Και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους, με το αεροπλάνο να καταλήγει στα νερά της Μεσογείου, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Ο αξιωματούχος στήριξε την εκτίμησή του με βάση περιορισμένο υλικό από ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο Θάλασσα. Οι ερευνητές δεν έχουν βρει μέχρι τώρα ίχνη εκρηκτικών, τα οποία θα αιτιολογούσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, δήλωσαν οι πηγές.

«Το μέγεθος των υπολειμμάτων δείχνει έκρηξη, με το μεγαλύτερο υπόλειμμα να έχει το μέγεθος παλάμης. Ορισμένα από τα υπολείμματα άρχισαν να φθάνουν την Κυριακή μέσα σε 23 σακούλες», είπε ο αξιωματούχος.

Έτερος αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ωστόσο δήλωσε ότι πολύ λίγα υπολείμματα έχουν φθάσει μέχρι τώρα στην υπηρεσία και ότι είναι πολύ νωρίς να καθοριστεί εάν σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο.

naftemporiki.gr