Skip to main content

Πενς: Καμία επαφή του εκλογικού επιτελείου Τραμπ με Ρωσία

Οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ του εκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας αρνήθηκε με έμφαση ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και εκλεγμένος πρόεδρος της Γερουσίας Μάικ Πενς.

Σε ερώτηση του Κρις Ουάλας από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News σχετικά με επαφές μεταξύ του κ. Τραμπ ή της ομάδας του με το Κρεμλίνο, ο πρώην κυβερνήτης της Ιντιάνα αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε επαφή αποδίδοντας χαρακτήρα αντιπερισπασμού στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για το θέμα αυτό.

«Κατηγορηματικά όχι. Γιατί να υπάρχει κάποια επικοινωνία από την προεκλογική εκστρατεία; Πρόκειται για αντιπερισπασμό. Όλο αυτό είναι μέρος του αφηγήματος με στόχο την απονομιμοποίηση της εκλογής και την αμφισβήτηση της νομιμότητας της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πενς.

Σε νέα ερώτηση στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS από τον Τζον Ντίκερσον, ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ήταν και πάλι κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, στη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία την προηγούμενη Τετάρτη, είχε αρνηθεί να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τη διεξαγωγή ερευνών από την υπηρεσία του για πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ και της Ρωσίας.