Skip to main content

Δριμεία κριτική των πρακτόρων του ΟΠΑΠ για τη νέα φορολόγηση

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση για τη νέα φορολόγηση των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών άσκησε η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελμάτων Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΑΕ σε ανοιχτή επιστολή της προς όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Όπως υποστηρίζουν οι πράκτορες στην επιστολή τους, «η κλιμακωτή φορολόγηση των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών επί των μικτών τους εσόδων είναι μια “καραμπινάτη” φωτογραφική διάταξη, μια πονηρή και όχι τυχαία απόφαση που κρύβεται πίσω από το “φαίνεσθαι”. Και είναι τέτοια γιατί επιβραβεύει τους παράνομους, αυτούς που αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη, αυτούς που πληρώνουν ελάχιστους φόρους και ζητά περισσότερα από τους καθαρούς και νόμιμους και φορολογικά συνεπείς».

Οι πράκτορες επισημαίνουν πως οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένες (5 χρόνια) ιντερνετικές εταιρείες με έδρα το εξωτερικό (π.χ Μάλτα) με τα κέρδη τους να φεύγουν στο εξωτερικό, δήλωσαν πέρυσι όλες μαζί 116 εκατομμύρια ευρώ έσοδα, ενώ ο νόμιμος ΟΠΑΠ 1,1 δισ. ευρώ.

Προσθέτουν ότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα όλες οι ιντερνετικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών να φορολογηθούν με συντελεστή 30% επί των εσόδων και ο ΟΠΑΠ με συντελεστή 35%, γεγονός που επιβαρύνει τη νόμιμη εταιρία με τεράστια έξοδα, ενώ χιλιάδες οικογένειες επιβιώνουν από αυτήν, σε αντίθεση με τις 24 διαδικτυακές εταιρείες χωρίς έξοδα, χωρίς κοινωνικό όφελος, με ελάχιστους φόρους, με τα χρήματα στο εξωτερικό.