Skip to main content

Θετική η γνωμοδότηση της Επιτροπής για το δ.σ. της ΕΡΤ, δεν συγκέντρωσε απόλυτη πλειοψηφία ο Λ. Ταγματάρχης

Με «παρών» από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και «όχι» από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή στο πρόσωπο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη ψηφίσθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Μετά από μία εξαντλητική διαδικασία που κράτησε σχεδόν 10 ώρες, ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των 15 παρόντων βουλευτών.

Η Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτική για τον διορισμό του νέου δ.σ. στην ΕΡΤ, το οποίο θα αποτελούν ο Διονύσης Τσακνής ως πρόεδρος, ο Λάμπης Ταγματάρχης ως διευθύνων σύμβουλος και οι Μιχάλης Γρηγορίου, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου, Νίκος Τρανός ως μέλη.

Και στο τέλος της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Βουλής διέψευσε ότι υπάρχει διάσταση με το Μαξίμου χαιρετίζοντας την στάση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας οι οποίοι δεν επεχείρησαν να την μεταπείσουν όσον αφορά την ψήφο της για τον Λάμπη Ταγματάρχη.

Για τον Διονύση Τσακνή, τον Μιχάλη Γρηγορίου και τον Νίκο Τρανό υπήρξαν 9 θετικές ψήφοι, 4 αρνητικές και 2 «παρών».

Για τον Λάμπη Ταγματάρχη 7 θετικές, 5 αρνητικές και 3 «παρών».

Για την Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου 7 θετικές, 6 αρνητικές και 2 «παρών».

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Μητρόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Χαρίλαος Τζαμακλής, Βασίλης Τσίρκας, Νίκος Φίλης και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Κατά ψήφισαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή (μόνο για τους Λάμπη Ταγματάρχη και Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου), οι βουλευτές της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιάννης Τραγάκης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας.

«Παρών» δήλωσαν ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Λάμπη Ταγματάρχη. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Όλγα Κεφαλογιάννη.