Skip to main content

Είσοδο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής θέλει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός, επιμέλεια: Μαρία Συνοδινού

Συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιούν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία τους προτρέπει να μπουν στο κτήριο και να επιστρέψουν στις θέσεις τους. 

Η διοίκηση της ΕΡΤ από την πλευρά της απαντά ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζομένους, οι συμβάσεις των οποίων αναβίωσαν από την 29.04.2015, είναι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015.

Όπως αναφέρει, οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν ήδη εκκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους εντός της εβδομάδος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ωστόσο σημειώνει ότι «το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση διοικητικό συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν». 

«Δεν θέλουμε να καθόμαστε, θέλουμε τις δουλειές μας, θέλουμε να μπούμε μέσα στο ραδιομέγαρο να ‘ρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το δ.σ., να ανοίξει την ΕΡΤ σε όλες τις δομές της και να προχωρήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει τον αγώνα των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη δεν έχουν εφαρμοστεί παρά στο ελάχιστο. 

Εξάλλου, η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζει δυσαρέσκεια για ασάφειες του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου και διαμηνύει ότι θα διεκδικήσει την άρση των αδικιών που περιλαμβάνει.