Skip to main content

Δεκατέσσερις συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

Σε 14 συλλήψεις, με τις κατηγορίες της χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της Τρίτης.

Πρόκειται για 13 Έλληνες και έναν αλλοδαπό (11 άνδρες και τρεις γυναίκες), οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο φέρεται ότι εμπλέκεται ο κρατούμενος των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Κ. Γιατζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα, ενώ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ χαρακτηρίζουν σοβαρή την υπόθεση, καθώς είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Τα ποσά που κατέθεταν οι κατηγορούμενοι ήταν συνήθως μικρά κάθε φορά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει διακινηθεί μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ