Skip to main content

Γαλλία: Αυξάνεται η πίεση στις ΜΕΘ, αν και η πανδημία επιβραδύνεται

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματούχους της υγείας την Τρίτη, καθώς οι νέες λοιμώξεις αυξήθηκαν ελαφρά σε 23.302 από 22.857 πριν από μια εβδομάδα.

Τα νέα κρούσματα αύξησαν το αθροιστικό σύνολο από την έναρξη της πανδημίας πριν από ένα χρόνο στα 3,93 εκατομμύρια, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, και ο επταήμερος κινητός μέσος όρος των νέων κρουσμάτων ήταν ουσιαστικά σταθερός στα 21.333.

Ενώ η Γαλλία καταγράφει πάνω από 20.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα από τα τέλη Ιανουαρίου, οι αυξήσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα έχουν επιβραδυνθεί από σχεδόν 5% στα μέσα Ιανουαρίου, όταν μια αυστηρότερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. επιβλήθηκε, σε λιγότερο από 4% τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Ωστόσο, παρά την εκστρατεία εμβολιασμού που επικεντρώνεται στα ηλικιωμένα και πιο ευάλωτα άτομα, εκείνοι που βρίσκονται σε ΜΕΘ έχουν αυξηθεί σταθερά από λιγότερα από 3.000 άτομα στα τέλη Ιανουαρίου σε σχεδόν 4.000 την Τρίτη.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε κατά 69 έως 3.918 άτομα, τα περισσότερα από τον Νοέμβριο, τις τελευταίες ημέρες του lockdown του δεύτερου μήνα. Εκείνο το μήνα, οι αριθμοί στις ΜΕΘ έφτασαν στους 5.000

1000 άτομα σε ΜΕΘ μόνο στο Παρίσι

Μόνο στην περιοχή του Παρισιού, σχεδόν 1.000 άτομα βρίσκονται στη ΜΕΘ με κορωνοϊό, αλλά η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εφαρμόσει lockdown στο Ιλ-ντε-Φρανς και την ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο επικεφαλής δημόσιας υγείας Ζερόμ Σαλομόν.

Είπε ότι ένα καθολικό απαγορευτικό θα ήταν ένα έσχατο μέτρο, μόνο εάν το νοσοκομειακό σύστημα δεν μπορούσε πλέον να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης την Τρίτη ότι 4,15 εκατομμύρια άνθρωποι, ή 7,9% του ενήλικου πληθυσμού, έχουν λάβει ένα πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό και 2,04 εκατομμύρια έκαναν επίσης και τη δεύτερη δόση, για συνολικά περίπου 6,2 εκατομμύρια ενέσεις.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους έως τα μέσα Απριλίου, 20 εκατομμύρια έως τα μέσα Μαΐου και 30 εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FranceInfo, Reuters και Le Figaro