Skip to main content

Ποια σχολεία δεν λειτουργούν – Μακραίνει η λίστα ώρα με την ώρα

Ο «Τηλέμαχος» έχει καταφθάσει με άγριες διαθέσεις και θα κρατήσει κλειστά τα σχολεία την Τρίτη, σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Παράλληλα έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές πολιτικής προστασίας και τους δήμους ανά τη χώρα, που συστήνουν στους κατοίκους μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, ενώ λαμβάνουν μέτρα για την προστασία αστέγων από το ψύχος. 

Όπως ανακοινώθηκε, κλειστά θα μείνουν την Τρίτη  8 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων.

Στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, λόγω παγετού, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Ηλιούπολης
  2. Δήμος Γαλατσίου
  3. Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
  4. Δήμος Βύρωνα
  5. Δήμος Καισαριανής
  6. Δήμος Ζωγράφου
  7. Δήμος Δάφνη-Υμηττού
  8. Δήμος Αθηναίων

Στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Κηφισιάς
  2. Δήμος Παπάγου-Χολαργού
  3. Δήμος Βριλησσίων
  4. Δήμος Αγίας Παρασκευής
  5. Δήμος Ηρακλείου
  6. Δήμος Νέας Ιωνίας
  7. Δήμος Φιλοθέη – Ψυχικού
  8. Δήμος Χαλανδρίου
  9. Δήμος Αμαρουσίου
  10. Δήμος Πεντέλης
  11. Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
  12. Δήμος Μεταμόρφωσης

Στην Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Αλίμου
  2. Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης
  3. Δήμος Αγίου Δημητρίου
  4. Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου
  5. Δήμος Νέας Σμύρνης
  6. Δήμος Γλυφάδας

Στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού
  2. Δήμος Πετρούπολης
  3. Δήμος Χαϊδαρίου
  4. Δήμος Περιστερίου
  5. Δήμος Αιγάλεω
  6. Δήμος Αγίας Βαρβάρας
  7. Δήμος Ιλίου

Στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Αχαρνών
  2. Δήμος Λαυρεωτικής
  3. Δήμος Μαραθώνα και για 9/1/2019
  4. Δήμος Παιανίας
  5. Δήμος Σπάτων -Αρτέμιδας
  6. Δήμος Ωρωπού
  7. Δήμος Διονύσου
  8. Δήμος Σαρωνικού
  9. Δήμος Κρωπίας
  10. Δήμος Παλλήνης
  11. Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
  12. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Μεγαρέων
  2. Δήμος Ελευσίνας
  3. Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας
  4. Δήμος Φυλής
  5. Δήμος Ασπροπύργου

Π.Ε. Πειραιά κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

  1. Δήμος Περάματος
  2. Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας
  3. Δήμος Κορυδαλλού
  4. Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Στην Π.Ε. Νήσων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων

  1. Δήμος Σπετσών
  2. Δήμος Σαλαμίνας
  3. Δήμος Πόρου

Κλειστά θα μείνουν και τα Αρσάκεια σχολεία Ψυχικού.

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα ή στο facebook.com/PerifereiaAttikis.

Την ίδια ώρα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου χαρακτηρίζει ψευδή τα δημοσιεύματα κατά τα οποία όλα τα σχολεία της περιφέρειας θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη, με απόφασή της. Νωρίτερα, πάντως η κ. Δούρου, εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, στην οποία, τονίζει την «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων» καθώς είναι «δεδομένη η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε όλοι μας στην ασφάλεια των μαθητών».

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες και οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβάλλουν τη μη λειτουργία τους και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Κλειστά σχολεία σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία στον Δήμο Χαλκηδόνος λόγω του ολικού παγετού που επικρατεί από τις βραδινές ώρες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων (δίκτυα θέρμανσης-ύδρευσης) σε συνεργασία με τον δήμο». Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του δήμου την Τετάρτη, θα βγει νέα ανακοίνωση, αφού συνεκτιμηθεί η κατάσταση των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Σε ό,τι αφορά τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά, όπως επίσης και οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, καθώς και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης (δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν. Ρύσιο), και Βασιλικών (δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς). Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης). Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλη την Δημοτική Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης και τα περισσότερα ΚΔΑΠ.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Παύλου Μελά.

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στους Νομούς Κιλκίς και Πέλλας, καθώς και τα σχολεία στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ στις 9.15 άνοιξαν τα σχολεία στο Δήμο Νάουσας. Στη Χαλκιδική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους Δήμους Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Αριστοτέλη. Σε ό,τι αφορά την Πιερία ανακοινώθηκε ότι κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Κατερίνης.

Στο μεταξύ, αναστέλλονται για σήμερα τα μαθήματα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου. 

Στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 8 και 9 Ιανουαρίου ενώ στον δήμο Δεσκάτης σχετική απόφαση ελήφθη μόνο για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, όλα τα σχολεία του νομού θα είναι κλειστά αύριο. Στη Φλώρινα δεν θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Κλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες λόγω των καιρικών συνθηκών, σε δήμους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Κανένα σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσει σε όλον τον δήμο Τρικκαίων.  

Κλειστά σχολεία και σε άλλες περιοχές της χώρας

Στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία θα παραμείνουν αύριο κλειστά τα περισσότερα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν σε όλους τους δήμους, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τον δήμο της Λαμίας, όπου στην περιοχή του θα παραμείνει κλειστό μόνο το γυμνάσιο και το λύκειο της Υπάτης.

Κλειστές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης στον Έβρο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ειδικότερα του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Το πρωί το κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ στη Ροδόπη κλειστό θα παραμείνει σήμερα το γυμνάσιο-λύκειο Οργάνης του δήμου Αρριανών, στα ορεινά του νομού. 

Κλειστές λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού παραμένουν σήμερα σχολικές μονάδες σε Λέσβο, Χίο και Ικαρία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων των αντίστοιχων δήμων κλειστά παραμένουν σήμερα: Στη Λέσβο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αγίας Παρασκευής, του Μανταμάδου, καθώς και της Νάπης. Στη Χίο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βολισσού, των Καρδαμύλων, του Αγίου Γεωργίου Συκούση και του Θολοποταμίου. Τέλος στην Ικαρία κλειστές πραμένουν όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού.

Στα Χανιά της Κρήτης κλειστά θα παραμείνουν: Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, τα σχολεία στην Κάνδανο και το δημοτικό σχολείο Ροδοβανίου, το γυμνάσιο και λύκειο Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Ασκύφου, το δημοτικό σχολείο Χώρας Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Βουβά, το νηπιαγωγείο Πατσιανού, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε Σκηνέ και Φουρνέ του δήμου Πλατανιά και το δημοτικό σχολείο Κατοχωρίου Κεραμειών.

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στη Σκόπελο.

naftemporiki.gr