Skip to main content

Ρωσία: Πιθανόν οι βρετανικές αρχές πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του πράκτορα

Το ενδεχόμενο να βρίσκονται οι ίδιες οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πίσω από τη δολοφονική επίθεση με νευροτοξική ουσία στον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ άφησε ανοικτό ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Το Η.Β. δεν μας κοινοποιεί κανένα δεδομένο ή απόδειξη στην υπόθεση Σκριπάλ, ωστόσο την ίδια ώρα απαιτεί εξηγήσεις από τη Μόσχα», τόνισε ο Βλαντιμίρ Ερμακόφ, διευθυντής του Τμήματος για τη Μη Διάδοση και τον Έλεγχο Όπλων του ρωσικού υπουργείου.

«Η λογική λέει ότι δύο πράγμα είναι πιθανό να έχουν συμβεί. Είτε οι βρετανικές αρχές δεν είναι ικανές να παράσχουν προστασία από μια τέτοια, ας την ονομάσουμε τρομοκρατική ενέργεια, είτε οι ίδιες – άμεσα ή έμμεσα, δεν κατηγορώ κάποιον συγκεκριμένα – έχουν ενορχηστρώσει την επίθεση σε έναν Ρώσο πολίτη», είπε.

Η Ρωσία δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη δηλητηρίαση του 66χρονου Σκριπάλ, ένα τέτοιο «στοίχημα» δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Ρωσίας, δήλωσε ακόμη ο κ. Ερμακόφ.

Ο τελευταίος έκανε ακόμη λόγο για πολλές «ανακολουθίες» στην υπόθεση, ενώ κατηγόρησε το Λονδίνο ότι «μπερδεύει το αποδεικτικό υλικό».

Η Μόσχα θεωρεί την απόπειρα δολοφονίας του Σ. Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, ως τρομοκρατική ενέργεια κατά Ρώσων πολιτών, κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.

naftemporiki.gr