Skip to main content

Κηφισιά: Τι αναφέρει το διαβιβαστικό για τον τραυματισμό μαθητή από την καγκελόπορτα και τις 3 συλλήψεις

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τι αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία

Σε τρεις συλλήψεις για «επικίνδυνη σωματική βλάβη από αμέλεια» προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά το περιστατικό με την καγκελόπορτα που καταπλάκωσε μαθητή σε σχολείο της Κηφισιάς.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό αναφέρεται ότι, την 21-05-2024, από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανωτέρω κατηγορούμενων για παράβαση των άρθρων 28 και 309 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι «Επικίνδυνη σωματική βλάβη από Αμέλεια».

Ειδικότερα, ανωτέρω τόπο και χρόνο, ο (ανήλικος) Μ. Θ. του Θεόδωρου, γεν. το 2015, μαθητής της Γ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, μετά τη λήξη των μαθημάτων, κατά την αποχώρησή του από το εν λόγω σχολείο, εγκλωβίστηκε από την εξωτερική σιδερένια θύρα, η οποία αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω του. Η εν λόγω θύρα είχε αντικατασταθεί την 12:00΄ ώρα της 21-05-2024, από τους κατηγορουμένους, κατόπιν υπόδειξης του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Κηφισιάς, με το οποίο συνεργάζονται, καθότι τυγχάνουν εξωτερικό τεχνικό συνεργείο.

Κηφισιά: Εξιτήριο παίρνει ο 9χρονος που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα σε σχολείο

Ο ανωτέρω μαθητής, αφού απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια προστρεξάντων δασκάλων και γονέων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», συνοδευόμενος από τον πατέρα του, ΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ Θεόδωρο του Στέργιου, γεν. το 1977, ο οποίος, βραδινές ώρες της 21-05-2024, ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι ο εν λόγω ανήλικος φέρει κάταγμα στον Ο4 σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι και χρειάζεται να νοσηλευθεί για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.
Κληθέντες στο σημείο Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οδήγησαν τους κατηγορούμενους στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου και συνελήφθησαν.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε αυτοψία, ενώ ο διορισθείς πραγματογνώμονας, πολιτικός μηχανικός, Ξηρογιαννόπουλος Ιωάννης του Διονυσίου, προέβη σε πραγματογνωμοσύνη.

Πρωινές ώρες της 22-05-2024, οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον κ.  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.