Skip to main content

Σεμινάριο δικαστών για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση ζώων

Σεμινάριο δικαστών για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση ζώων

Η ενδοοικογενειακή βία και η κακοποίηση ζώων είναι το αντικείμενο του σεμιναρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 11 και 12 Μαΐου για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και οργανώνεται από την Zero Stray Pawject.

Παρούσες στο σεμινάριο θα είναι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, καθώς και η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για θέματα ζώων, Αναστασία Μασούρα.

Ο σκοπός του σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών σε δικαστές και εισαγγελείς όσον αφορά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων και τη σύνδεση της κακοποίησής τους με την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση των παιδιών ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Περισσότεροι από 13 ομιλητές από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα τοποθετηθούν επί των θεμάτων.

Το διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2024 στο Grand Hyatt Athens, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 115, Αθήνα 11745 με ώρα προσέλευσης στις 10:00 π. μ. Συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου.