Skip to main content

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πού είναι αυξημένη η κίνηση

Φωτ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου.

Η εικόνα στις εθνικές οδούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η επιστροφή του δεύτερου κύματος των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα.

Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών – Κορίνθου από το ύψος του Κιάτου έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Παράλληλα, προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί και στο οδικό τμήμα από Μέγαρα έως Νέα Πέραμο.

Καλύτερη εικόνα στην Αθηνών – Λαμίας

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, όπου μέχρι στιγμής υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Τροχαία εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών – Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών – Λαμίας).

Επιπρόσθετα από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 12 το μεσημέρι 15.985 οχήματα επέστρεψαν στην Αττική μέσω της Αθηνών – Κορίνθου και 7.926 από την Αθηνών – Λαμίας.

Σε εξέλιξη η επιστροφή και στη Θεσσαλονίκη – Καραμπόλα στα διόδια Ν. Μαλγάρων

Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη.

Αυξημένη είναι από τις 12 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ, όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές.

Στο σημείο του τροχαίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων (αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες), το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ