Skip to main content

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με drones – Τρεις τραυματίες στο Χάρκοβο

REUTERS/Vitalii Hnidyi

Στο στόχαστρο του Κιέβου η Κριμαία

Συνεχίζει η Ρωσία τις επιθέσεις με drones. Συντρίμμια καταρριφθέντων ρωσικών drones έπεσαν σε πολιτικές υποδομές στο Χάρκοβο, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους, ενώ εκδηλώθηκε και φωτιά σε κτίριο γραφείων, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τον Σινεχούμποφ, 13χρονο παιδί και γυναίκα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ προσφέρθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες σε άλλη γυναίκα.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων θέτουν τη φωτιά υπό έλεγχο, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ουκρανικές επιθέσεις στην Κριμαία

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την έκταση και τον αντίκτυπο της επίθεσης στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε παρανόμως η Μόσχα το 2014. Το Κίεβο δεν έχει προβεί δημοσίως σε κάποιο σχόλιο.

Την περασμένη Τρίτη, η Ουκρανία επιτέθηκε στον ρωσικό στρατό στην Κριμαία με πυραύλους που προμηθεύτηκε πρόσφατα από τις ΗΠΑ. Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πλήγματα σε τρεις στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία, με αρκετά θύματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

  • Όλες οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία ΕΔΩ