Skip to main content

Βοιωτία: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αγία Τριάδα

Φωτ. αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ/ ΨΩΜΑΣ Β.

Πλέον, στην περιοχή επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά, η οποία είχε εκδηλωθεί σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγία Τριάδα Βοιωτίας.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και κινητοποιήθηκαν αμέσως λόγω του ισχυρού ανέμου επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επιτόπου κλήθηκε να μεταβεί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Πλέον, στην περιοχή επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχάνημα έργου.

«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα»

Νωρίτερα, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης της Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης, ο οποίος μετέβη στον τόπο της πυρκαγιάς, ανέφερε ότι «ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ντασιώτης, «οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κινήθηκαν πολύ γρήγορα, μαζί τους βρέθηκαν και δυνάμεις του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς με συνέπεια να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς και αυτή τη στιγμή να προσπαθούν να ελέγξουν και τις μικροεστίες».