Skip to main content

Ηγουμενίτσα: «Μπλόκο» σε φορτηγό με 209 κιλά ναρκωτικού skunk

Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «Βλαντ» Κ9

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας κατασχέθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, το οποίο είχε εκφορτωθεί στο λιμάνι εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία.

Εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του τοπικού κεντρικού λιμεναρχείου, σε συνεργασία με προσωπικό της Π.Ο.ΔΙ.Ν. και της Ομάδας Κ9 του κεντρικού λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «Βλαντ» Κ9, εντοπίστηκαν εντός του επικαθήμενου και στη δεξιά μπαγκαζιέρα μέσα σε χάρτινες κούτες 193 πλαστικές σακούλες, αεροστεγώς στεγανοποιημένες, που περιείχαν πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού μικτού βάρους 209 κιλών και 820 γραμμαρίων.

Επιπλέον, σε ένα από τα χαρτοκιβώτια βρέθηκε άλλη πλαστική συσκευασία αεροστεγώς στεγανοποιημένη, που περιείχε πιθανόν ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 19,55 γραμμαρίων.

Ο 60χρονος συλληφθείς οδηγός πρόκειται να προσαχθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το φορτηγό όχημα.