Skip to main content

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Γιωργος Λυγγερίδης/ intime news

Ογκώδης η δικογραφία - Στοιχεία για εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη

Υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγήθηκαν  στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων  οι 60 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος  του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο εισαγγελέας αφού μελετήσει τη δικογραφία θα αποφασίσει για το εάν τότε καταστήσει κατηγορούμενους και για ποια αδικήματα.

Intime News

Η δικογραφία και οι κατηγορίες

Ειδικότερα από τα άτομα που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών, τα περισσότερα κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε οπαδική βία, 4 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αναμένεται να αποδοθούν σε 5 άτομα.

Από τις πολύμηνες έρευνες προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη. Είναι ίσως η μεγαλύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για υπόθεση οπαδικής βίας, όπως μεταδίδει το EΡΤnews. Τα στοιχεία ξεπερνούν τις 3.000 σελίδες.

Intime News

Μίλησαν τα βίντεο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, καθοριστικό ρόλο στη λύση του γρίφου έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» και διάφορα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο Μελίνα Mερκουρη και είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και από τις τουαλέτες του γηπέδου εκεί όπου είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.