Skip to main content

Κως: Πνιγμός από τροφή η αιτία θανάτου του βρέφους – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τα σημάδια που έφερε το μωρό στο σώμα του είχαν προκαλέσει την κινητοποίηση των αρχών - Αστυνομικές πηγές διευκρίνισαν πως δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση

Από φαγητό που είχε καταναλώσει πνίγηκε το βρέφος στην Κω, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη Ρόδο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η κρατική τηλεόραση ανέφεραν πως η αιτία θανάτου του μωρού, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή, είναι ο πνιγμός πιθανότατα από τηγανιτές πατάτες που κατανάλωσε. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν πως δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση.

Υπενθυμίζεται πως το βρέφος, ένα κοριτσάκι ενός έτους, μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει στη ζωή.

Το μωρό έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και ύποπτα σημάδια σε μέρη του σώματος του, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις αρχές. Αναφορικά με τους μώλωπες στη σορό του παιδιού ο ιατροδικαστής έκρινε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πως προέρχονταν από χτυπήματα που δέχθηκε το κοριτσάκι από τον 2χρονο αδερφό της ή από κάποια ατυχήματα.

Οι γονείς πάντως, ηλικίας 20 και 21 ετών, κρατούνται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.