Skip to main content

Κίνημα Αλλαγής: Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι πριν από το τετ α τετ Τσίπρα – Θεοδωράκη

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Με την πρόθεση να πέσουν οι τόνοι, ώστε το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής να μην ξεκινήσει την Παρασκευή στη σκιά των επικοινωνιακών κινήσεων της κυβέρνησης, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, προσήλθαν σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.

 «Λοιπόν. Και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση. Τόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάσουν κάποιοι στο μυαλό τους; Παιδιά, εκτός από τα προσωπικά ή τα κομματικά παιγνίδια υπάρχει και η πατρίδα. Και οι εξελίξεις δεν θα μας περιμένουν».

Με αυτήν την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, ακολουθώντας την ανάρτηση της κ. Γεννηματά που έλεγε ότι «το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας δεν θα λύσει τα προβλήματα, αλλά ο Σταύρος έχει ρομαντική άποψη για το θέμα». Επί της ουσίας, το θέμα δεν έχει λήξει και δεν αναμένεται να λήξει άμεσα.

Η επίθεση φιλίας του κ. Τσίπρα προς τον κ. Θεοδωράκη συντηρείται στο παρασκήνιο με πολλούς τρόπους.

Πολέμιοι του Π. Καμμένου εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για προσπάθεια του Πρωθυπουργού να διατηρήσει διαύλους επικοινωνίας με τον επικεφαλής του Ποταμιού, αλλά και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, αλλά σε περίπτωση «ατυχήματος» ακόμα και πριν τις επόμενες εκλογές.

Στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και του Ποταμιού, βλέπουν άλλη μία επικοινωνιακή κίνηση Τσίπρα, χωρίς ειλικρινή διάθεση συνεργασίας, αλλά με στόχο το διεμβολισμό και το διχασμό του Κινήματος Αλλαγής, ιδιαιτέρως τώρα στο ξεκίνημά του.  

Από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αφήνουν να διαρρεύσει ότι η κίνηση Τσίπρα προς Θεοδωράκη έχει ορίζοντα την μάχη για τη δημαρχία της Αθήνας με τον Πρωθυπουργό να θέλει να σηματοδοτήσει τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του επικεφαλής του Ποταμιού στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το δήμο της Αθήνας, που θα γίνουν Μάιο ή Οκτώβριο του 2019.  

Στη Σεβαστουπόλεως επαναλαμβάνουν μονότονα την φράση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι «δεν έχει διάθεση να λειτουργήσει ως ρεζέρβα του κ. Τσίπρα». Σημειώνουν ακόμα ότι η επιδίωξη του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προσεταιρισμός του χώρου του κέντρου και η προσπάθεια αυτή του Πρωθυπουργού βρίσκει ευήκοα ώτα εντός τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης.   

Σε κάθε περίπτωση, αποσυνδέουν την πρόταση ή και τη σύσταση Συμβουλίου Ασφαλείας από πολιτικά σενάρια και παιχνίδια επιμένοντας ότι αν προχωρήσει θα είναι προς όφελος της χώρας. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι αυτό που προέχει είναι να μη σαμποταριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το ξεκίνημα του Κινήματος Αλλαγής, χωρίς να υποβαθμίζουν ούτε τις διαφωνίες με το Ποτάμι, ούτε τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν.