Skip to main content

Δίκη για τους θανάτους Μαλένας- Ίριδας: Τι κατέθεσε η μητέρα του πρώην συζύγου της κατηγορουμένης

«Μου λέει "’βγες έξω, μη σε ακούσει" και μου λέει "το παιδί έφυγε, κρατήσου, μην καταλάβει κάτι η Τζωρτζίνα"»

«Πιστεύω ότι το έχει κάνει…». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στην πρόεδρο του δικαστηρίου η μητέρα του πρώην συζύγου της 35χρονης κατηγορουμένης, η οποία δικάζεται για τη δολοφονία των παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, στην Πάτρα.

Υπόθεση Πάτρας: Ισόβια στην 35χρονη μητέρα για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας

Μάρτυρας: Η κατηγορούμενη αγωνιούσε για τα παιδιά της. Έδειχνε μια γυναίκα δυναμική και ισχυρός χαρακτήρας και τη θαύμαζα. Απέναντι στα παιδιά της ήταν πολύ καλή. Ήταν μια μάνα καλή, πρόσεχε τα παιδιά της και αγχωτική πολλές φορές. Μια φυσιολογική μάνα, υπερπροστατευτική με τα παιδιά της. Όταν πέθαναν, ήταν στεναχωρημένη, σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μέχρι και τη σύλληψή της δεν πίστευα ό,τι και να έλεγαν. Στην κατάθεσή μου, μου είπαν ότι έδωσε κεταμίνη. Τότε άρχισα  να βασανίζω το μυαλό μου, αλλά με όσα έχω ακούσει εδώ, έχω άλλη εικόνα.

Πρόεδρος: Τι εικόνα έχετε δηλαδή;

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι το έχει κάνει…

Για τον θάνατο της Μαλένας

Η μητέρα του πρώην συζύγου της κατηγορουμένης αναφέρθηκε στον θάνατο του πρώτου παιδιού, της 3,5 ετών Μαλένας.

Μάρτυρας: Όλα ήταν καλά μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο. Ανέβηκα μια εβδομάδα στην Αθήνα, το παιδί ήταν μια χαρά. Είδα ένα παιδί που χοροπηδούσε, με τον ορό στο χέρι. Της διάβασα το αγαπημένο της παραμύθι. Ήταν ένα παιδί όλο διάθεση.

Πρόεδρος: Οι γιατροί τι λέγανε;

Μάρτυρας: Δε λέγανε για κάτι τόσο επείγον.

Πρόεδρος: Είχε καλή εικόνα. Με πήρε τηλέφωνο η κατηγορουμένη. Εγώ ήμουν με τη Τζωρτζίνα και παίζαμε και μου λέει “’βγες έξω, μη σε ακούσει” και μου λέει “το παιδί έφυγε, κρατήσου, μην καταλάβει κάτι η Τζωρτζίνα”. Σκεφτείτε τι πέρασα… προσπαθούσα να διαχειριστώ την κατάσταση.

Για τον θάνατο της Ίριδας

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν γεννήθηκε η Ίριδα, ο γιος της της είπε ότι θα χωρίσει με την κατηγορουμένη διότι είχε εξωσυζυγική σχέση.

«Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν της είπα κάτι. Εκείνη μου είπε: “Έλειπε ο Μάνος από το πρωί ως το βράδυ και εγώ ένιωθα μόνη μου”. Ο γιος μου δούλευε από το πρωί έως το βράδυ…Έτρεχε για τα παιδιά…» είπε η πρώην πεθερά της κατηγορουμένης και αναφέρθηκε στον θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

«Ήμουν με τον Μάνο όταν τον πήρε η Δήμητρα. Του είπε ότι το παιδί δεν αναπνέει και να πάει στο “Καραμανδάνειο”.

Πρόεδρος: Από την ανακοίνωση θυμάστε κάτι;

Μάρτυρας: Ήμουν σε έναν άλλο κόσμο. Με ρώτησε η Δήμητρα να μου φέρει ένα χάπι… είχε φύγει ένα δεύτερο παιδί. Ήμουν σε μια κατάσταση ζωντανή-νεκρή, έφυγε ένα δεύτερο εγγονάκι… Πήγαμε στο σπίτι. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι… Έχω προσπαθήσει… Δεν υπάρχει κάτι που να είχα δει τότε και τώρα να πω να αυτό μου έκανε εντύπωση… Ακόμα και σήμερα που σκέφτομαι μήπως υπήρχε κάτι και δεν το είχα καταλάβει… Όχι. Ειλικρινά σας μιλώ, όχι. Έφυγαν τρία παιδιά, έχουμε φτάσει ως εδώ και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου για να στηρίξω το παιδί μου. Απλά υπάρχω…

naftemporiki.gr

Δίκη για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής