Skip to main content

Δίκη πρώην σκηνοθέτη Σασμού: Κατάθεση – κόλαφος από την Κατερίνα Διδασκάλου

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Τι κατέθεσε η ηθοποιός - Κλίμα έντασης κατά την κατάθεση της Μαρίας Τζομπανάκη

Ένταση προκλήθηκε στη δίκη του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» μεταξύ της ηθοποιού Μαρίας Τζομπανάκη και του δικηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ αίσθηση προκαλούν τα όσα κατέθεσε η Κατερίνα Διδασκάλου για παρενόχλησή της από τον κατηγορούμενο. Νωρίτερα και η Μαρκέλλα Γιαννάτου είχε καταθέσει για περιστατικό παρενόχλησης. 

Τι είπε η Μ. Τζομπανάκη

Η κ. Τζομπανάκη η οποία πρωταγωνιστεί στο σήριαλ και συνεργαζόταν με τον σκηνοθέτη, ανέφερε στην κατάθεσή της ότι ο κατηγορούμενος, τον οποίο αποκάλεσε πολύ καλό άνθρωπο και πολύ καλό στη δουλειά του, όταν έμαθε για την καταγγελία περί βιασμού, έμεινε έκπληκτος.

Πρόεδρος: Η καταγγελία της κοπέλας;

Μ. Τζομπανάκη: Δε θέλω να μιλήσω για μια γυναίκα που ήρθε κι έκανε καταγγελία. Δεν ξέρω τι έχει περάσει στη ζωή της. Ήρθε εδώ και ορκίστηκε κι εγώ δε θα μιλήσω εναντίον καμίας γυναίκας. Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο. Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοι μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Έχω δώσει όρκο και ήρθα να καταθέσω όσα γνωρίζω για τον ίδιο.

Υποστ. Κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κατηγορουμένου;

Μ.Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…

Μ. Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σε εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε οι αλογόμυγες». Εγώ ήρθα εδώ σαν άνθρωπος. Δε θέλω να φερθώ σαν ζώο. Ήρθα να δώσω μια κατάθεση.

Κατερίνα Διδασκάλου: «Ήρθε προς τα πάνω μου…Προσπάθησε να διεισδύσει»

Στο βήμα του μάρτυρα κατέθεσε και η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου η οποία γνώρισε τον σκηνοθέτη στην τηλεοπτική σειρά «Έρωτας».

«Την καταγγέλλουσα την γνώρισα όταν με προσέγγισε μετά την καταγγελία για να καταθέσω κι εγώ. Αυτόπτης δεν ήμουν, αλλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι την κοπέλα την πίστεψα γιατί μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο. Μπήκε στο καμαρίνι και μου είπε πως τον «κα**** πολύ». Η θέση του είναι στο κοντρόλ. Αυτός αυνανίστηκε, εγώ είχα πάθει σοκ, δεν το περίμενα. Αργούσα και χτυπούσε απ’ έξω η μακιγιέζ. Ήρθε προς τα πάνω μου, εγώ του έλεγα «τι κάνεις; Χτυπάει και κόσμος απ’ έξω. Μαζεύτηκα όσο μπορούσα. Προσπάθησε να διεισδύσει. ‘’Τελείωσε’’ πάνω μου. Εγώ το είπα στο ΣΕΗ και ότι είναι κατάχρηση εξουσίας και είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο χώρο μας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το καταγγείλατε;

Μάρτυρας: Είχα τρία μικρά παιδιά. Δυο στην εφηβεία, ένα μικρό παιδί στο δημοτικό. Επίσης στην αρχή νιώθεις ένοχος ο ίδιος. Λες πώς βρήκε το θράσος και μπήκε στο καμαρίνι. Τότε δεν το είπα, το ανέφερα αργότερα στο ΣΕΗ, έκανα καταγγελία περίπου μια τριετία μετά.