Skip to main content

Κολωνός: Η ώρα της απόφασης στη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ανακοινώνεται σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση της 12χρονης

Η ώρα της ετυμηγορίας των δικαστών για την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό έφθασε. Ο βασικός κατηγορούμενος 55χρονος ιδιοκτήτης mini market, η μητέρα της ανήλικης και άλλοι 24 κατηγορούμενοι θα ακούσουν σε λίγη ώρα την κρίση των δικαστών.

Μετά από περίπου 3 μήνες ακροαματικής διαδικασίας που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών (αίτημα που είχε υποβάλει η δικηγόρος του παιδιού) και λίγο προτού εκπνεύσει το 18μηνο προσωρινής κράτησης για αρκετούς εκ των κατηγορουμένων, δικαστές κι ένορκοι θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για το εάν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στους κατηγορουμένους.

Η εισαγγελική πρόταση

Η πρόταση της εισαγγελέως στο απαλλακτικό σκέλος της για τον βασικό κατηγορούμενο, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές να αθωώσουν τον 55χρονο ιδιοκτήτη mini market για τις κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας σε οίκους ανοχής και με τη μορφή του εξαναγκασμού και της εμπορίας ανθρώπων, λόγω αμφιβολιών.

Αντιθέτως, έχει ζητήσει να κριθεί ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών, διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται και για οπλοφορία.

Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της ανήλικης

Για την μητέρα της ανήλικης

Καταπέλτης ήταν για την μητέρα της ανήλικης η εισαγγελέας, η οποία έκρινε ότι η κατηγορούμενη πρέπει να κηρυχθεί ένοχη:

– για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας με τη μορφή της εξώθησης και της διευκόλυνσης αλλά και αφόρητων πιέσεων προς το παιδί συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προκειμένου αυτό να εκδίδεται

-για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορουμένους της. Η εισαγγελέας φέρεται να δέχθηκε ότι η κατηγορούμενη μέσω

πληροφοριακών συστημάτων και πάλι με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών εξωθούσε το παιδί να παράγει βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

-για το αδίκημα της εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του βασικού κατηγορουμένου.

Για τον ‘’Μιχάλη’’ και τους υπόλοιπους κατηγορουμένους

Για τον 59χρονο άνδρα με το όνομα «Μιχάλης» που έχει καταγγείλει η 12χρονη, η εισαγγελέας έχει ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία και διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Για τους υπόλοιπους 23 κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται να ήταν «πελάτες» του κοριτσιού, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή 22 εξ αυτών για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής και την απαλλαγή ενός κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών.

Διαβάστε ακόμη

Υπόθεση 12χρονης: Βιασμός (και της κοινής λογικής)