Skip to main content

Υπόθεση 12χρονης: Μαίνονται οι αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση – Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στην οδό Λουκάρεως έχουν συγκεντρωθεί άτομα που ζητούν την καταδίκη του Ηλία Μίχου

Με την αγόρευση των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον βιασμό και την μαστροπεία με θύμα την 12χρονη από τον Κολωνό, εν μέσω του κύματος αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει η εισαγγελική πρόταση για τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο.

Μπροστά από το δικαστήριο, στην οδό Λουκάρεως έχουν συγκεντρωθεί άτομα που ζητούν την καταδίκη του κατηγορούμενου, για τον οποίο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό και να μετατραπεί η κατηγορία της μαστροπείας που αντιμετώπιζε σε αυτή της διευκόλυνσης της ανήλικης να εκδίδεται.

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισαγγελική πρόταση πραγματοποιήθηκε και χθες στο κέντρο της Αθήνας, με διαδηλωτές να πραγματοποιούν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ανάλογη πορεία αλληλεγγύης στην 12χρονη από τον Κολωνό πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη από μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και ακολούθως έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κόντρα στη Βουλή

Το ζήτημα έχει πυροδοτήσει και πολιτική αντιπαράθεση. Χθες οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή όπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης είχε λεκτική αντιπαράθεση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη και της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο κ. Φλωρίδης αντέδρασε έντονα όταν ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση «ως πρώτη απόπειρα για την αθώωση βιαστών ανηλίκων», ενώ έκανε λόγο για βαθύτατη κρίση στον θεσμό της δικαιοσύνης με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ..

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αφού σημείωσε ότι η δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και κανείς δεν γνωρίζει όλα τα δεδομένα, επεσήμανε ότι ο στοιχειώδης σεβασμός προς την δικαστική λειτουργία επιβάλει να περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Καταλόγισε παράλληλα «κροκοδείλια δάκρυα» στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι όταν ήταν κυβέρνηση επιχείρησε να μετατρέψει το κακούργημα του βιασμού σε πλημμέλημα.

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη  – Φαήλου Κρανιδιώτη για την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση της 12χρονης

naftemporiki.gr