Skip to main content

Πατήσια: Δεν κινδυνεύει η ζωή του μαθητή και του διευθυντή από την επίθεση 19χρονου σε σχολείο – Το χρονικό

Φωτ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η κλινική εικόνα των τραυματιών - Η μαρτυρία μίας μαθήτριας

Πολλαπλά τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους, φέρουν ο 17χρονος μαθητής και ο 60χρονος διευθυντής του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στα Πατήσια, οι οποίοι δέχθηκαν το πρωί επίθεση από 19χρονο εξωσχολικό που εισέβαλε στο σχολικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (ΥΠΕ), οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», φέροντας τραύματα στο κρανίο, τον κορμό και την κοιλιακή χώρα.

Υποβάλλονται σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο, ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Πατήσια: 19χρονος εισέβαλε σε σχολείο – Τραυμάτισε με σφυρί και μαχαίρι έναν μαθητή και τον διευθυντή

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι 19χρονος Γεωργιανός εισέβαλε το πρωί στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια, κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε σε ένα μαθητή με καταγωγή από τη Νιγηρία και στον διευθυντή του σχολείου, τους οποίους τραυμάτισε.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 19χρονος μπήκε στον χώρο του σχολείου περίπου στις 8.30 π.μ. και μόλις είδε τον 17χρονο του επιτέθηκε και τον χτύπησε με σφυρί. Αμέσως μετά, μαχαίρωσε στην κοιλιά τον διευθυντή του σχολείου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος τους είπε ότι επιτέθηκε στον μαθητή, επειδή είχε τσακωθεί με τον αδελφό του. Ο δράστης κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

«Μείναμε κλειδωμένοι στις τάξεις»

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικούς σταθμούς, μία μαθήτρια ανέφερε ότι ο 19χρονος ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. «Πέρασε χωρίς να του πει κανείς τίποτα» ανέφερε.

Όπως τόνισε, οι μαθητές βρίσκονταν στις τάξεις και άκουσαν τι συνέβη. Σύμφωνα με όσα είπε η μαθήτρια, ο 19χρονος δράστης της επίθεσης κρύφτηκε στο υπόγειο, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ οι μαθητές παρέμειναν κλειδωμένοι στις τάξεις για την ασφάλειά τους.