Skip to main content

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS)

Η συγγνώμη του Δήμου Αθηναίων και η απάντηση του Φρουραρχείου

Αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η απόφαση να σβηστούν τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που γράφτηκαν χθες με κόκκινη μπογιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστός ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων ότι έχουν γραφτεί συνθήματα. Κατ’ εντολή του φρουράρχου, η υπηρεσία καθαριότητας έσβησε τα όσα είχαν γραφτεί όπως έχει συμβεί και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις συγκεντρώσεων διαμαρτυρίες, κατά τις οποίες ωστόσο έχουν γραφτεί υβριστικά ή άλλα συνθήματα μπροστά από το μνημείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Φρουραρχείο της Βουλής απαντά ότι αυτή είναι η διαδικασία που τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις και πως δεν είχε ακριβή εικόνα για το τι ήταν αυτό που είχε γραφτεί.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων ζητεί συγγνώμη, ξεκαθαρίζοντας πως ποτέ δεν έλαβε απόφαση να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Μιλώντας στον Alpha η αρμόδια για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, ο Φρούραρχος της Βουλής κάλεσε το συνεργείου του Δήμου, αναφέροντας ότι υπάρχουν γραμμένα συνθήματα μπροστά στο μνημείο. Πρόσθεσε ότι κανείς από το τμήμα του Δήμου δεν ενημέρωσε την ίδια.