Skip to main content

Απεργία: Η Ελλάδα σηκώνει «χειρόφρενο»- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ποιοι απεργούν

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο Τετάρτη η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Ταλαιπωρία αναμένει και τους Αθηναίους,  λόγω της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και όχι μόνο. Η αστυνομία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Η απεργία κηρύχθηκε με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια», αλλά και με αφορμή  την συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη για την οποία δεν έχουν λογοδοτήσει οι υπεύθυνοι.

Στις αυριανές κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν, εργαζόμενοι στα μέσα κυκλοφορίας εργατοϋπαλληλικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, ιδιωτικοί υπάλληλοι του εμπορίου, εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας και των μεταφορών, στις κατασκευές και τις τηλεπικοινωνίες, λογιστές, καλλιτέχνες, οικοδόμοι, εργατοτεχνίτες, εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, στις τηλεπικοινωνίες, την ύδρευση, τα ταχυδρομεία και τις ταχυμεταφορές, δημοτικοί υπάλληλοι, ναυτεργάτες, υπάλληλοι στη δημόσια υγεία, ερευνητικοί σύλλογοι και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις

  • Ήδη από σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου, οι οδηγοί ταξί σήκωσαν χειρόφρενο ενώ θα συνεχίσουν και αύριο έως τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης (29/2)
  •  Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 9 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι και την λήξη της βάρδιας.
  •  24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
  •  «Χειρόφρενο» και στις σταθερές συγκοινωνίες σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό
  •  Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.
  •  4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00, των δημοσιογράφων.
  •  Στην αυριανή απεργία θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές
  • Συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών, με την ΕΙΝΑΠ να  καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.
  • Τραπεζοϋπάλληλοι

 Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η αυριανή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, μετά από προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη.

Ως εκ τούτου. AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.