Skip to main content

Κορινθία: Δημοτικός υπάλληλος ο 47χρονος πατέρας της κοινότητας Παλαιοχριστιανών

Πηγή: ΕΡΤ

Εργαζόταν εξ αποστάσεως - μέσω internet - και αμειβόταν κανονικά

Εν ενεργεία υπάλληλος στον δήμο Ερέτριας, στην Εύβοια, είναι από το 2020, με μετάταξη ο 47χρονος πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών, που ζει στην Κορινθία, όπως αποκάλυψε ο Ant1.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ερέτριας στην εκπομπή «Το Πρωινό», είχε λάβει μετάταξη και παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως, επικαλούμενος λόγους υγείας. Η νέα δημοτική αρχή, που ανέλαβε τον Ιανουάριο, τον κάλεσε να παρουσιαστεί στις 16 Ιανουαρίου, αλλά δεν παρουσιάστηκε ποτέ. Ο δήμαρχος σημείωσε πάντως ότι τις εργασίες, που του είχαν αναθέσει, τις είχε ολοκληρώσει μέσω Διαδικτύου. 

Από τη στιγμή που απασχολείται με τηλεργασία, σημαίνει ότι έχει σύνδεση internet, ενώ λαμβάνει κανονικά και μισθό, την ώρα που επικαλείται οικονομική ένδεια για την απόφασή του να μην στείλει τα παιδιά του στο σχολείο.

Σήμερα το πρωί ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες. Είχε συλληφθεί χθες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο σημείο, όπου διαμένει η οικογένεια. Η αστυνομία εντόπισε και τον 15χρονο γιο της οικογένειας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Παίδων.

Με τη συνδρομή εισαγγελικών Αρχών, η αστυνομία αναζητά τη σύζυγο και τη μητέρα του συλληφθέντος, καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που παραμένουν άφαντα. Οι αρχές ερευνούν, με τη συνδρομή και κοινωνικών λειτουργών, πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, σε λαγούμια και στοές όπως οι πρώτοι Χριστιανοί. Είναι όλοι μεταξύ τους «αδελφοί», όπως λένε, δεν θέλουν να αποκαλούνται Έλληνες, αυτοπροσδιορίζονται Παλαιοχριστιανοί της Ρωμανίας και εξηγούν πως μοιάζουν πολλοί με τους Άμις. Φροντίζουν μόνοι τους για το νερό και την τροφή τους, δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, γιατί η ελληνική παιδεία είναι αντίθετη στις πεποιθήσεις τους και έχουν στην κατοχή τους αυτοσχέδια τόξα και άλλα όπλα.

Διαβάστε ακόμη: Η Ρωμανία, οι Παλαιοχριστιανοί και οι Άμις – Τι είναι, τι πρεσβεύουν και γιατί λένε «όχι» στην τεχνολογία