Skip to main content

Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» – Στο Παίδων ο 15χρονος γιος του

Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συνδρομή εισαγγελικών Αρχών, η αστυνομία αναζητά τη σύζυγο και τη μητέρα του συλληφθέντος, καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που δεν βρέθηκαν

Συνελήφθη τελικά την Κυριακή, μετά την πρωινή προσαγωγή του, ο 47χρονος πατέρας στην κoινότητα των «παλαιοχριστιανών» Κορινθίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατηγορείται για απείθεια στον νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Ο 47χρονος αντέδρασε στον έλεγχο των αστυνομικών Αρχών γι’ αυτό και προσήχθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

«Παλαιοχριστιανοί» Κορινθίας: Προσήχθη ο πατέρας – Άφαντα τα παιδιά

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μετά από έρευνες εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του και μεταφέρεται στο Παίδων, με εντολή εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία, με τη συνδρομή εισαγγελικών Αρχών, αναζητά τη σύζυγο και τη μητέρα του συλληφθέντος, καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που δεν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των πολύωρων ερευνών.

Η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει – με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών – πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Οι γονείς έχουν δηλώσει ότι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, σε λαγούμια και στοές όπως οι πρώτοι Χριστιανοί.

Κόρινθος: «Οι Άμις της Ελλάδας» – Μια επιχείρηση της αστυνομίας τους έβγαλε στο «φως»