Skip to main content

«Σέρρα χορός, ο Ποντιακός Πυρρίχιος»: Δείτε το βίντεο που θα πλαισιώσει το δελτίο εγγραφής του χορού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου
Το χορευτικό συγκρότημα που πρωταγωνιστεί στο βίντεο, αποτελείται από τους χορευτές του ΣΠΟΣ ν. Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ οι οποίοι είναι όλοι χοροδιδάσκαλοι. Μαζί τους οι μουσικοί Κώστας Σιαμίδης και Νίκος Φιλιππίδης και το μικρό ποντιόπουλο 5ης γενιάς Κωνσταντίνος Τσιβρεμετζής, στον Άγιο Παντελήμονα Μικρού Δάσους ν. Κιλκίς (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Εξαιρετικό το αποτέλεσμα της προσπάθειας των συντελεστών

Εννέα μήνες πρόβες. Τηλεοπτικά γυρίσματα σε διαφορετικές περιοχές και χρονικές περιόδους. Τα εμπόδια, οι καθυστερήσεις και τα ευτράπελα πολλά. Τίποτα όμως δεν ήταν ικανό να αποθαρρύνει την ομάδα των ανθρώπων που είχε το ιερό καθήκον να ετοιμάσει το βίντεο – παρουσιάστηκε χθες στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης– το οποίο θα πλαισιώσει το δελτίο εγγραφής του χορού Σέρρα στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους όσοι αποτελούν πλέον κομμάτι αυτού του ιστορικού εγχειρήματος, της εγγραφής του ποντιακού Πυρρίχιου στο Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πατρίδας μας!

Διαβάστε περισσότερα στο Pontosnews.gr