Skip to main content

Κορινθία: Εισαγγελική παρέμβαση για τους «Άμις της Ελλάδας»

Φωτ. Glomex/ ANT1

Η παρέμβαση της εισαγγελίας αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών

Εντολή να ελεγχθούν οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης έδωσε η εισαγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αναφορικά με την υπόθεση της οικογένειας Παλαιοχριστιανών στην Κορινθία.

Η παρέμβαση της εισαγγελίας αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, σύμφωνα με το Korinthostv.gr.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγινε γνωστό έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, μια μικρή κοινότητα στην Κορινθία, ανάμεσά τους μια εξαμελής οικογένεια, εκ των οποίων ένα μωρό, ζει σε πρωτόγονες συνθήκες σε αυτοσχέδιες κατοικίες.

Φροντίζουν μόνοι για το νερό και για το ψωμί τους, καλλιεργώντας σιτάρι. Τα παιδιά της κοινότητας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πάνε σχολείο καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.

Μέσα στο σπίτι που διαμένουν υπάρχει ένα τεράστιο λαγούμι το οποίο οδηγεί σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις. Αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», δήλωσε ο πατέρας της οικογένεια.

Η ύπαρξη της κοινότητας ήρθε στο φως, όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν καταγγελία εις βάρος του πατέρα της πολύτεκνης οικογένειας ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Στη θέα των αστυνομικών, τα μέλη της οικογένειας τους επιτέθηκαν. Παίρνοντας μαζί τα ανήλικα παιδιά τους προσπάθησαν να διαφύγουν από τάφρο που είχαν σκάψει και η οποία οδηγούσε σε γειτονική ρεματιά.

Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας, όπου εντοπίστηκε ποσότητα από όπλα και σφαίρες, καθώς και αυτοσχέδια τόξα και βέλη.