Skip to main content

Αθήνα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο – Κλειστοί δρόμοι

Φωτ. Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή

Μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Το συλλαλητήριο είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, ωστόσο διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί στα Προπύλαια.

Με κεντρικά συνθήματα «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές» και «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς την πλατεία Συντάγματος, καταλήγοντας έξω τη Βουλή.

Κλειστοί δρόμοι

Λόγω του συλλαλητηρίου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας.

Πλέον, η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Φωτ. ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Λόγω της συγκέντρωσης, τροποποιήσεις υπήρχαν και σε δρομολόγια λεωφορείων που περνούν από το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε ΕΔΩ σε χάρτη τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους του λεκανοπεδίου σε πραγματικό χρόνο.

Αθήνα: Ένταση πριν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – 8 τραυματίες

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και ενώσεων εκπαιδευτικών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καμάρας και από εκεί μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας, Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου κινήθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Η πορεία των φοιτητών κατέληξε στον χώρο της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ.

Διαβάστε επίσης:

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Πώς θα γίνεται η εισαγωγή, πώς επηρεάζονται τα δημόσια ΑΕΙ

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Με πανελλαδικές η εισαγωγή – Από τον Σεπτέμβριο του 2025 οι αιτήσεις