Skip to main content

Αγρότες: Πώς είδαν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πρώτες αντιδράσεις

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Σταθμίζει τις κινήσεις του ο αγροτικός κόσμος - Πανθεσσαλική σύσκεψη στον κόμβο Πλατυκάμπου το απόγευμα

«Σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτηρίζουν οι αγρότες τα μέτρα που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στο Naftemporiki TV: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν μας ικανοποιούν

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν μας ικανοποιούν, δήλωσε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

«Τα μπλόκα και οι μεγάλη συμμετοχή πιέζουν την κυβέρνηση και απαιτούν λύσεις. Η κυβέρνηση κάτω από αυτή την πίεση αναγκάζεται να δώσει ορισμένες παραχωρήσεις. Όμως πρέπει να πως αυτή τη στιγμή οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν μας ικανοποιούν» ανέφερε συγκεκριμένα προσθέτοντας: «Είναι μεν αποτέλεσμα των αγώνων μας, αλλά δεν μας ικανοποιούν. Εμείς ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο για να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε. Σήμερα η τιμή είναι στο 1,60 και θα ανέβει κι άλλο στην καλλιεργητική περίοδο».

Παραμένουν τα τρακτέρ έξω από την Agrotica

Αλλά και οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας, που παραμένουν παρατεταγμένοι με εκατοντάδες τρακτέρ στη νότια πύλη της ΔΕΘ, δεν φαίνεται να «πείστηκαν» από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ζητούν προσωπική συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και θα παραμείνουν μέχρι και την Κυριακή το βράδυ έξω από την Agrotica, ενώ τη Δευτέρα θα αναχωρήσουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν στα μπλόκα, ώστε να τα ενισχύσουν.

Αγρότες: Τα 5 μέτρα μείωσης του κόστους στο ρεύμα

Πανθεσσαλική σύσκεψη στον κόμβο Πλατυκάμπου στις 17.00

Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη Θεσσαλία, όπου στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη στον κόμβο Πλατυκάμπου προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι αύριο οι Θεσσαλοί αγρότες θα ανέβουν κι εκείνοι στην Agrotica και προγραμματίζουν μεγάλο συλλαλητήριο.

Συμβολικοί αποκλεισμοί

Την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στη Βουλή, αγρότες προχώρησαν στον προσωρινό, συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης στα Δέντρα Τυρνάβου, ενώ στο Ζάρκο Τρικάλων άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Ιωαννίνων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», Λάμπρος Τσέκας, αναφέρθηκε στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή των αγροτών στο παναγροτικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Agrotica.

naftemporiki.gr