Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ράλι 25% για τη Δομική Κρήτης σε ένα διήμερο

Η μετοχή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2003.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2003 επιθυμεί να φθάσει η μετοχή της Δομική Κρήτης, η οποία μέσα στο τελευταίο διήμερο καταγράφει ένα εντυπωσιακό άλμα.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο τίτλος της κατασκευαστικής εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 16,8%, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενισχύεται κατά ακόμη 6,6%. Συνολική μεταβολή +25%.

Το αποτέλεσμα είναι η μετοχή να εκτοξεύεται στις παρυφές των 4 ευρώ, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από το μακρινό 2003. Δηλαδή πριν από 21 ολόκληρα χρόνια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, δε, το γεγονός ότι η εντυπωσιακή άνοδος συνοδεύεται από ιδιαίτερα υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ενδεικτικά, χθες ο ημερήσιος τζίρος ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ σήμερα ήδη αγγίζει τα 340.000 ευρώ. Αυτό το μέγεθος αντιστοιχεί στο 600% του μέσου ημερήσιου τζίρου του 2024.

Ράλι άνω του 350%

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της ΕΚΤΕΡ εμφανίζει σωρευτική άνοδο κατά τουλάχιστον 20%, δίνοντας συνέχεια στα εξωφρενικά κέρδη του τελευταίου 12μηνου, τα οποία ξεπερνούν το 350%.

Έτσι, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο αποτελεί… έργο του Δημήτρη Κούτρα, ο οποίος από το καλοκαίρι έχει αναλάβει την τύχη της κρητικής εταιρείας, έχοντας αποκτήσει και ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών (29%).

Στο α΄ εξάμηνο του 2023, η Δομική Κρήτης είδε τα οικονομικά μεγέθη να βελτιώνονται σημαντικά, με τα έσοδα να διευρύνονται κατά 88% και τα κέρδη EBITDA να φθάνουν στο 1,5 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια, δε, αυξήθηκαν στα 11,9 εκατ. ευρώ.

Παρά την σημαντική άνοδο, βέβαια, τα οικονομικά μεγέθη δεν εξηγούν την τρέχουσα χρηματιστηριακή ευφορία, με τον δείκτη P/BV να βρίσκεται στο 5,2x και τον δείκτη P/E στο 45x. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια αρκετά «ακριβή» μετοχή.

Επομένως, για να δικαιολογηθεί το τρέχον ράλι, θα πρέπει στο β’ εξάμηνο του 2023 να ακολουθήσει μια αισθητή αύξηση της κερδοφορίας και του ανεκτέλεστου, το οποίο τον περασμένο Ιούλιο ανερχόταν σε 42 εκατ. ευρώ.