Skip to main content

Κλειστά τα σχολεία σήμερα, Τρίτη, σε 8 δήμους της Αττικής

Δεν θα ανοίξουν με απόφαση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων για λόγους ασφαλείας

Με την κακοκαιρία Avgi να επελαύνει και στην Αττική φέρνοντας χιόνια στα βόρεια και δυτικά, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οχτώ δήμους της περιφέρειας Αττικής.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δεν θα ανοίξουν στους Δήμους:

  • Αχαρνών
  • Μάνδρας
  • Φυλής
  • Διονύσου,
  • Κηφισιάς
  • Ωρωπού
  • Πεντέλης
  • Παλλήνης.

Η απόφαση ελήφθη μετά το πέρας της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και των Δημάρχων των περιοχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει εντός των επόμενων ωρών την Αττική.

Κακοκαιρία Avgi: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα είναι κλειστά την Τρίτη

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση στόχος είναι η προστασία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες, ενώ γίνεται συνεχής επανεκτίμηση των δεδομένων για τις επόμενες ώρες και ημέρες.

«Σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, για όσο και όπου χρειαστεί. Συντονισμένα και μεθοδικά, δουλεύουμε για τον μετριασμό των συνεπειών του χιονιά και την προστασία των πολιτών» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπου είναι δυνατόν τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει από τη διεύθυνση του κάθε σχολείου στα email που έχουν δηλώσει οι γονείς.

Δείτε επίσης, σε ποιους δρόμους της Αττικής έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων, καθώς δεν είναι δυνατή η κίνηση ούτε με αλυσίδες χιονιού.

Κλειστοί δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας Avgi: Πού αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική