Skip to main content

Αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Οι αγρότες έχουν αποφασίσει να μείνουν για 24 ώρες στην πλατεία της Λάρισας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο

Κατακλύστηκε από τρακτέρ η κεντρική πλατεία της Λάρισας, καθώς αγρότες του νομού έφτασαν σήμερα στην καρδιά της πόλης του θεσσαλικού κάμπου, στέλνοντας σήμα ετοιμότητας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Τα κονβόι των αγροτικών οχημάτων ξεκίνησε από διάφορα σημεία έξω από την πόλη και κατέληξε με κορναρίσματα στο κέντρο της Λάρισας.

Χθες αποφασίστηκε, τα αγροτικά μηχανήματα των αγροτών να έρθουν στον αστικό ιστό της πόλης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, να καλέσουν τους συναδέλφους τους για ενίσχυση των μπλόκων και ιδιαίτερα στον κόμβο του Πλατύκαμπου όπου συμμετέχουν οι Λαρισαίοι αγρότες.

Οι αγρότες της περιοχής συντονίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέσω της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων και βρίσκονται σε σχεδιασμό κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

Ο αγροτικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί ζητώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως το ζήτημα του κόστους παραγωγής, οι καταστροφές από τις πλημμύρες και οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις κ.ά.

Σημειώνεται πως οι αγρότες έχουν αποφασίσει να μείνουν για 24 ώρες στην πλατεία της Λάρισας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα τρακτέρ από διάφορες περιοχές του νομού κάνουν την εμφάνιση τους και συγκεντρώνονται στον κόμβο του Πλατύκαμπου, δίπλα στην εθνική οδό.

Σύσκεψη στο Μαξίμου ενώ τα μπλόκα πυκνώνουν

Μέσα σε αυτό το κλίμα το απόγευμα συγκαλείται διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις αγροτικές κινητοποιήσεις και μπροστά στο ενδεχόμενο οι αγρότες να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων.

Στην κυβερνητική σύσκεψη θα πάρει μέρος η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ